Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldalmás körtekrémleves túrógaluskával

Zöldalmás körtekrémleves túrógaluskával
Zöldalmás körtekrémleves túrógaluskával
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nyári meleg, akkor egyértelműen gyümölcsleves! Hiszen elkészíteni egyszerű, hidegen a legjobb, és ezzel a túrógaluskával párosítva fő fogásnak is megállja helyét a forróságban! :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A túrógaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megpucoljuk, felkockázzuk, fűszerezzük, egy citrom levét ráfacsarjuk, megszórjuk 4 evőkanál cukorral, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  2. Egyszer felforraljuk, majd a szegfűszeg eltávolítása után botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, és kóstolás után beállítjuk az ízét (cukor és/vagy citrom hozzáadásával).  Egyszeri felforralás után kihűtjük.
  3. Közben a tojássárgákat elkeverjük 2-3 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a túróval, fahéjjal és a búzadarával.
  4. Hűtőben pihentetjük egy órán keresztül, majd ezt követően felverjük a tojásfehérjéket habbá, és a zsemlemorzsával együtt a túróhoz adjuk.
  5. Egy rövid ideig ismételten állni hagyjuk, majd két kanál segítségével galuskákat formálva enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A hideg levesbe helyezve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 297
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldalmás körtekrémleves fahéjas túrógaluskával, körtekrémleves túrógaluskával, körtekrémleves zöldalmával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Besani
Besani Wed, 2014-11-19 20:57

Szia Bori!
Igaz, hogy nincs nyár, de a körtét viszont most szedtük le a fáról, tehát most próbáltam ki a receptedet. Először kicsit idegenkedtem a túrógaluskától, mint levesbetét, de nagyon jól összepasszolnak az ízek. Én egy picit változtattam rajta, nem kifőztem, hanem kisütöttem bő olajban a galuskákat.(ezt régebben olvastam valahol) Nagyon jó ropogós lett a külső "bunda" ami keletkezett rajta. Jó tudom, így nem olyan egészséges, de azért néha bűnözhetünk. Nagyon laktatós és finom leves lett, éppen most vacsoráztuk meg. Köszönöm a receptet. Üdv: Anita

569
körte 60 dkg
alma 1 nagy db
habtejszín 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
cukor 4 ek
gyömbér 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
tehéntúró 30 dkg
búzadara 80 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
zsemlemorzsa 3 ek
1 csipet
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint