Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbab-egytál

Zöldbab-egytál
Zöldbab-egytál
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb története nincs, hasonlít a zöldborsó-pörkölthöz, csak zöldbabbal. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát és fokhagymát kevés olíván lassan megpároljuk (sózzuk, felöntjük kis vízzel, elpárologtatjuk róla a vizet, ezt többször ismételjük).
  2. Most kerül a lábosba a felkarikázott kolbász, ezzel is kavargatjuk egy kicsit. Következik a pirospaprika, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, megkóstoljuk, kicsit megsózzuk.
  3. Fedő alatt puhára pároljuk. A nokedlit csak a főzés végén készítjük el hozzá. A tojást a liszttel, sóval villával lazán összekeverjük, nem kell kidolgozni. Rakhatunk bele bele natúr ételízesítőt vagy szárított petrezselymet is. Jobban néz ki a nokedli, meg jobb is az íze. A csendesen fővő levesbe kiskanállal beszaggatjuk, és pár percet főzzük.
  4. Tálalás előtt apróra vágott petrezselymet adtam hozzá, a tányéron pedig egy kevés tejfölt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 250
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

489
zöldbab 50 dkg
lecsókolbász 20 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
tojás 1 db
rétesliszt 4 csapott ek
ételízesítő 1 teáskanál