Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék 3. (petrezselymes)

Zöldbabfőzelék 3. (petrezselymes)
Zöldbabfőzelék 3. (petrezselymes)
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mr Smith édesanyjának a "specialitása" a zöldbabfőzelék, tőle vettük át a receptet, mert így szeretjük a legjobban. Pláne, ha a zöldbab a kertjéből van! Még Jr Smith is szereti, ha így készítjük, ami nem utolsó szempont! :)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes kipróbálni a petrezselyem helyett egy kis csokor kaprot beleaprítani, úgy is nagyon szeretjük, finom a végeredmény! Ajánlunk hozzá serpenyőben sült virslit, fasírtot, vagy egyéb feltétet ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban feltesszük főni a megtisztított zöldbabot, az apróra vágott vöröshagymával, kicsit több vízzel, mint ahogy ellepi, megsózzuk, beletesszük a cukrot is, és addig főzzük, míg megpuhul (kb 20 perc).
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a lisztet és belereszeljük a fokhagymát, sűrű kavargatások közepette, világos színű rántást készítünk.
  3. A rántást hozzákeverjük a zöldbabhoz, elkavarjuk csomómentesre, citromlével ízesítjük.
  4. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és 1-2 percig főzzük, miközben kavarjuk.
  5. Hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük, s mikor felforr, elzárjuk a tüzet alatta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 42 068
elküldve: 6
receptkönyvben: 292
elkészítve: 29/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék, zöldbabfőzelék petrezselyemmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2012-01-18 22:36

Nálunk, gyerekkorom óta csak ez a készítési mód létezik. Nem is kívánjuk változtatni. Viszont van ennek leves változata is, a citromos zöldbableves.

deako
deako Sun, 2011-08-28 18:33

Korábban másképp készítettem a zöldbabfőzeléket, de ma kipróbáltam ezt a receptet. Nagyon finom lett, lehet, hogy megmaradok ennél a változatnál!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-08-30 21:11

Kedves deako! Régebben én is másfajtát ismertem, de ez lett a kedvencem nekem is. Finom kaporral is, ha egyszer lesz kedved és szereted, érdemes kipróbálni! A legjobbakat: Mrs Smith

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-07-13 23:30

ja,még valami,én egy ici pici ecetet azért tettem hozzá, a citromlé mellé...

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-07-13 23:30

Kedves Mr and Mrs Smith!
ma elkészítettem,nagyon ízlik,máskor is ilyet főzök:)páromnak is nagyon ízlett.
Nálunk a cukros ecetes kapros zöldbabfőzelék ment,de nekem ez jobban bejön!Sütöttem hozzá virslit,az igaz sztem fasírttal lenne,de ebben a melegben nem volt kedvem hozzá...
Köszi az élményt,üdv,minden jót:Zsuzsi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-07-13 23:45

Kedves Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy ízlett a kis zölbabfőzelékünk!:)) Régen nálunk is cukros ecetes volt, kkoriban én nem szerettem, s amióta így készítjük, nagyon szívesen eszem bármikor, pláne, amikor már friss babot is lehet kapni. Persze, nyugodtan lehet bele tenni ecetet is, én magam nem kedvelem, ezért használok helyette citromot. Kedves egészségetekre, a legjobbakat: Mrs Smith

Ritike
Ritike Mon, 2010-06-14 09:01

Kedves Mrs Smith,
a hétvégén megfőztem a zöldbabfőzeléket.
1 kg-nyi mennyiséggel. Kis hibát vétettem, kétszer kellett berántanom, mert túl "laza" lett az állaga.
Sikere volt, befalták a népek.
Köszönöm a receptet.
Üdv, Rita

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-06-14 09:09

Nagyon örülök kedves Rita, hogy ízlett a családnak! :) Nagyon köszönjük a visszajelzést! A legjobbakat: Mrs Smith

221
zöldbab 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 3 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
kockacukor 1 db
petrezselyem 1 csokor
citromlé 0.5 ek
tejföl 2 dl