Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék 9.

Zöldbabfőzelék 9.
Zöldbabfőzelék 9.
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem apukájának felesége készíti így a zöldbablevest, amit nagyon imádunk. Miután leves elég sokszor kell merni, hogy megtöltse a pocakot. Gondoltam sűrítek rajta kicsit és így lett belőle főzelék. Így már 3 tányér is elegendő.:-D

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tipp: Általában elegendő 1 doboz tejföl, de ha valaki jó tejfölösen szereti 2 is mehet bele; friss petrezselymet a paradicsommal együtt lehet beleaprítani, ettől csak finomabb lesz; ha valaki kedveli a fanyarabb ételeket, kevés citromlével is meg lehet bolondítani.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát kockákra aprítjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Beletesszük a zöldbabot, kicsit összepároljuk a hagymákkal, majd felengedjük vízzel. Forrás után beletesszük a leveskockát.
  3. Mikor a zöldbab megfőtt, beletesszük a karikákra vágott virslit.
  4. Elkészítjük a habarást lisztből és crème fraîche-ből (v. tejföl), majd behabarjuk a zöldbabot.
  5. Beledaraboljuk kockákra a paradicsomot, ízlés szerint utánasózunk, és kb.1 percig még főzzük lassú tűzön, kevergetve, hogy le ne égjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 084
elküldve: 1
receptkönyvben: 180
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mariann

Mióta szakács: 2011.03.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbabfőzelék, zöldbabfőzelék crème fraîche-val

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
zöldbab 50 dkg
füstölt virsli 200 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
crème fraîche 100 g
finomliszt 1 evőkanál
leveskocka 1 db
citromlé 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek