Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék babáknak

Zöldbabfőzelék babáknak
Zöldbabfőzelék babáknak
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legelőször burgonya nélkül készítettem, de nagyon híg lett.

Turmixolás előtt a babérlevelet és a fokhagymát ki szoktam venni.

Ebből a mennyiségből nekem 9 adag lett. (9X200 ml)

Természetesen nyáron friss babból fogom készíteni!

Aki nem szeretné rántással készíteni, tegyen több burgonyát bele + pár kiskanál olajat.

hozzávalók / 9 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Feltétként csirkehúspép, esetleg tojássárgája kerülhet rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott zöldbabot a felkockázott burgonyával feltesszük főni annyi vízbe, ami ellepi.
  2. Hozzáadjuk a babérlevelet, kaprot, sót, cukrot, zúzott fokhagymát.
  3. Ha megpuhult, egy serpenyőben készítünk rá egy gyenge hagymás rántást, majd berántjuk.
  4. Beletesszük a tejfölt is.
  5. Turmixoljuk.
  6. Ha kihűlt, adagokra osztjuk, és fagyasztható.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 731
elküldve: 3
receptkönyvben: 111
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolacska

Mióta szakács: 2012.05.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 8-12 hónap
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbab, babáknak való főzelék, krumplis zöldbabfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

181
zöldbab 450 g
burgonya 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
1 csipet
kapor 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
tejföl 450 g
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 kis fej