Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék Barbi84 konyhájából

Zöldbabfőzelék Barbi84 konyhájából
Zöldbabfőzelék Barbi84 konyhájából
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljes kiőrlésű liszt helyett a rántást meg lehet csinálni sima fehér lisztből is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot feltesszük főni. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, kb. 2 ujjnyival legyen több. Hozzárakjuk a paprikát és a paradicsomot egészben (mikor megfőtt a főzelék, én ezt ki szoktam dobni). Ízesítjük sóval és cukorral + apróra vágott petrezselyemmel.
  2. Amikor már megfőtt, hozzáadjuk a tejet. A tej és a víz arányával lehet bátran variálni.
  3. Elkészítjük a rántást: kevés olajon a lisztet aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ha a pirospaprika belekerült, azt csak gyorsan forgassuk át, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz.
  4. A rántást ráöntjük a főzelékre, hozzáadjuk a tejfölt. Újraforrás után kb. 15-20 percig főzzük még.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbabfőzelék berántva, rántott-habart zöldbabfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

490
zöldbab 1 kg
tejföl 450 g
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
teljes kiőrlésű liszt 4 púpozott ek
napraforgó olaj 4 ek
víz 1 l
tej 2 dl
0 ízlés szerint
cukor 3 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál