Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék Bors&Pepper konyhájából

Zöldbabfőzelék Bors&Pepper konyhájából
Zöldbabfőzelék Bors&Pepper konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most főztem először zöldbabfőzeléket, hiszen nálunk nem igazán van tejföl, kapor, sárga hüvelyű zöldbab (jobban szeretem), hagyományos ecet. Ezért amikor legutóbb otthon voltam, vettem szárított kaprot, nyáron hoztam egy üveg sima ecetet (itt többnyire borecet van, nem szeretem), a tejföl helyett crême fraîche-t használtam, sárga hüvelyű zöldbabot pedig a piacon egy néninél tudtam venni, de egy másik vásárló teljesen el volt ájulva, hogy sárga színű a zöldbab, még sosem látott ilyet, bár az egyik ismerőse mesélte, hogy Madeirán van egy ismerőse, aki már látott. Szóval ennyire ritka a sárga zöldbab.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni, majd beletesszük a zöldbabot (vagy már együtt feltesszük főni).
  2. Egy kis idő múlva beledobjuk a kockára vágott krumplit, a fokhagymát egészben, majd beleöntjük az ecetet, megcukrozzuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor a zöldségek megfőttek, enyhén paprikás rántást készítünk a lisztből, az olajból és persze a paprikából.
  4. Hozzáadjuk a főzelékhez, majd belekanalazzuk a tejfölt is. (Ha a rántástól nem sűrűsödne be eléggé, a tejfölből készítsünk habarást.)
  5. Beleszórjuk a kaprot, a petrezselymet és egy kis ételízesítőt is.
  6. Rövid ideig főzzük, és készen is vagyunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 835
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-kapros zöldbabfőzelék, zöldbabfőzelék sárga hüvelyű zöldbabból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

185
zöldbab 500 g
burgonya 1 db
ecet 1 tk
cukor 3 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 85 g
kapor 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint