Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék fasírtgolyóval

Zöldbabfőzelék fasírtgolyóval
Zöldbabfőzelék fasírtgolyóval
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem, mert a férjem egyik kedvence.

hozzávalók / 5 adag

A főzelékhez

A fasírthoz

ajánlat

Petrezselyemzöldet is szoktam néha beletenni, és tejföllel tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fasírthoz a vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. Ha kissé kihűlt, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Amíg a főzeléket elkészítjük, betesszük a hűtőbe.
  2. A főzelékhez a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni a zöldbabbal annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát és az ételízesítőt. A liszttel rántást készítünk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és ha megfőtt, rátesszük a rántást, és pár percig még főzzük.
  3. A fasírtból kisebb golyókat formálunk, és bő olajban megsütjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 453
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék fasírttal, főzelék zöldbabból fasírtgolyókkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
zöldbab 50 dkg
burgonya 2 közepes db
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 1 púpozott ek
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
darált sertéshús 50 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
tojás 2 db
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 0.5 dl