Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék gerslifasírttal

Zöldbabfőzelék gerslifasírttal
Zöldbabfőzelék gerslifasírttal
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főzelék és fasírt diétás verzióban.

hozzávalók / 6 adag

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldbabfőzelék

  1. A zöldbabot tegyük fel az alaplében, és főzzük puhára a hüvelyes zöldséget benne.
  2. Fűszerezzük, tegyük bele az aprított petrezselymet és fokhagymát, majd készítsük el a habarásunkat. Zabtej, növényi tejszín és a keményítő mellé merjünk a levesünk levéből, és keverjük el, majd óvatosan adagoljuk vissza, és dolgozzuk simára.
  3. Hagyjuk, hogy besűrűsödjön, végezetül kevés citromlével savanyíthatunk rajta.

Gerslifasírt

  1. A gerslit áztassuk be, majd minimum fél óra után (amikor az árpaszemek kinyíltak) mossuk át.
  2. Hevítsünk fel fél evőkanál olajat, és kezdjük el megpirítani a gerslit benne. Öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára az árpagyöngyöt, addigra jól beszívja a levet. Ráadásként fedő alatt dunsztoljuk tovább, és hagyjuk kihűlni.
  3. Reszeljük le a sajtot és a fokhagymát, és adjuk hozzá a gerslinkhez. Ezután jöhet a többi alapanyag is, és egy kiadós keverés.
  4. Nem maradt más hátra, mint a kézzel formázott korongok olajon való kisütése, és a tálalás.
  5. Jó lakomázást!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 034
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gerslilepény zöldbabfőzelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

367
zöldbab 0.5 kg
zabtej 1 dl
növényi tejszín 0.75 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
zöldség alaplé 1.5 l
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
majoranna 0.5 kk
citromlé 0.5 citromból nyert
gersli 25 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tojás 2 db
zöldség alaplé 4 dl
mustár 1 teáskanál
tönkölybúzapehely 3 ek
folyékony édesítőszer 10 csepp
mogyoróolaj 1.5 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint