Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék Muci konyhájából

Zöldbabfőzelék Muci konyhájából
Zöldbabfőzelék Muci konyhájából
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép, zsenge zöldbabot találtam a piacon. Gyorsan sort kerítettem rá és elkészítettem ezt a finom zöldbabfőzeléket. Mirelitből is szoktam főzni, amikor nincs szezonja a zöldbabnak, de a frissből készült lényegesen finomabb.

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Sült hús vagy fasírt illik hozzá feltétnek. Én most sült oldalassal tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbab végeit eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es darabokra felvagdaljuk, megmossuk.
  2. 1,5 liter vízben feltesszük főni, amibe 1,5 tk sót és egy fej megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát teszünk, valamint hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
  3. Amikor megpuhult a zöldbab (ez kb 40 perc), eltávolítjuk a vöröshagymát, beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet.
  4. A lisztből a zsírral világos rántást készítünk, amit kb 0,5 liter hideg vízzel simára keverünk, és berántjuk a főzeléket.
  5. Hozzákeverjük a tejfölt, és felforraljuk.
  6. 1 tk 10 %-os ecettel ízesítjük.
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 131 742
elküldve: 9
receptkönyvben: 451
elkészítve: 29/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ecetes zöldbabfőzelék, tejfölös zöldbabfőzelék, zöldbabfőzelék

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lopiccolo
Lopiccolo Thu, 2013-07-04 14:24

Annyi finom van ebben, hogy az ecet nyugodtan elhagyható! És a friss, bokor alól szedett újkrumplival isteni! Úgy minden feltét nélkül is.. És persze jó hidegen!
De a fasírttal sem megvetendő.
üdv
l

hegyespiros
hegyespiros Sun, 2013-01-13 15:17

A fokhagymát a rántásba teszem, így sokkal intenzívebb az íze a főzelékben. A tejfölt vízzel felhígítom és azzal öntöm fel a rántást. A petrezselymet, pedig a legvégén teszem bele, egyet rottyan és kész.
Üdv.: Muci.

427
zöldbab 1 kg
vöröshagyma 6 dkg
fokhagyma 2 gerezd
1.5 tk
petrezselyem 0.5 csokor
tejföl 2 dl
víz 1.5 l
ecet 1 tk
finomliszt 8 dkg
sertészsír 8 dkg
víz 0.5 l