Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék sztíviával

Zöldbabfőzelék sztíviával
Zöldbabfőzelék sztíviával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a zöldbabfőzeléket... Igen, csak én. :) Mivel párom nem eszi meg, így legtöbbször olyankor készítem, mikor egyedül vagyok. Bár, előfordul az is, hogy kétféle főzeléket főzök, egyet Neki, egyet nekem.:)

Próbálom a cukorfogyasztást a lehető legjobban redukálni, így került sztívia a főzelékbe. Nemrég vettem rá magam, hogy kipróbáljam ezt az alternatíváját az édesítésnek. Sok jót olvastam róla, ezért úgy gondoltam itt az ideje és nem is csalódtam benne.:)

A sztívia és az ecet mennyiségét mindenki igazítsa a saját ízlésének megfelelően. Inkább kóstoljunk többször... bár kétségtelen, hogy úgy jobban "kopik" az étel. :)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 2 adag

A főzelékhez

  • 40 dkg zöldbab (tisztítva)
  • ízlés szerint
  • 9 csepp stevia (vagy 3 tabletta - egy tabletta kb. 3 g cukor édességének felel meg)
  • 1 tk ecet (20%-os)
  • 1 evőkanál víz
  • 1 ek tejföl (nagy, elhagyható)

A rántáshoz

ajánlat

Fasírthoz, natúr sültekhez, vagy csak magában is nagyon jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárga-, vagy zöldhüvelyű zöldbabot felaprítjuk kb. 3 cm-es darabokra, és annyi sós vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. (Kb. 10 perc, de ez függ attól, hogy mennyire zsenge a bab, vagy fagyasztott volt-e.)
  2. Míg a bab fő, megmossuk a petrezselymet, majd finomra aprítjuk.
  3. A bab főzővizéből kimerünk egy keveset egy kis csészébe, majd ebben feloldjuk a sztívia tablettákat.
  4. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet és aranyszínű rántást készítünk.
  5. A rántáshoz tesszük a petrezselymet, belereszeljük a fokhagymát, kicsit átpirítjuk, majd felengedjük a bab főzővizével és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. Ezután hozzáöntjük a puhára főtt babot, ízesítjük sztíviával és ecettel és elkeverjük benne a tejfölt (ha esetleg sűrűnek találjuk, egy kevés vizet adjunk még hozzá). Kis lángon még 5 percig főzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 365
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű zöldbabfőzelék sztíviával, sztíviás zöldbabfőzelék, diétás zöldbabfőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

245
zöldbab 40 dkg
0 ízlés szerint
stevia 9 csepp
ecet 1 tk
víz 1 evőkanál
tejföl 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 csapott ek