Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék töltött hússal

Zöldbabfőzelék töltött hússal
Zöldbabfőzelék töltött hússal
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben vágunk disznót, és a kolbászhússal megtöltjük a szűzpecsenyét, ma zöldbabfőzelékhez sütöttem ezt a finomságot.

hozzávalók / 4 adag

főzelék

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet felszúrjuk, és jól belegyömöszöljük a kolbászhúst: darált hús, só, bors, kömény, fokhagyma, fűszerpaprika keveréke. Sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, fóliával letakarva a sütőbe toljuk 180 fokra, és kb. egy óra alatt elkészül.
  2. Amíg a hús sül, elkészítjük a főzeléket. A darabokra vágott babot és a felkockázott burgonyát lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, és készre főzzük.
  3. Amikor a bab is puha, olajon a lisztet átsütjük, paprikát, zúzott fokhagymát teszünk bele (rántást készítünk), és hideg vízzel (1 dl) felöntjük, és a meleg főzelékhez adjuk, felfőzzük, tejfölt, ecetet keverünk bele, és már tálalhatjuk is a felszeletelt szűzpecsenyével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék sült hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

584
zöldbab 1 kg
burgonya 1 db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
ecet 1 ek
tejföl 4 ek
víz 1.5 l
sertésszűz 2 db
darált sertéshús 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 ek