Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék VnéEdittől

Zöldbabfőzelék VnéEdittől
Zöldbabfőzelék VnéEdittől
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje alapján készítem. Ő mindig tett hozzá burgonyát is. Íze fenomenális. Hasonlítanám a jól elkészített csirkepaprikáshoz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, felkockázzuk, a zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. (Most fagyasztott zöldbabból készült.)
  2. Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot.
  3. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, paprikakrémmel, pici cukorral ízesítjük. (1 mk cukor, ami a bab "vadságát" elveszi.)
  4. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, forralunk egy picit rajta, és kész is. Serpenyőben sült virslivel fogyasztottuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 089
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krumplis zöldbabfőzelék, zöldbabfőzelék tejfölösen, rántott-habart zöldbabfőzelék burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

206
zöldbab 50 dkg
burgonya 30 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
tejföl 375 g
finomliszt 2 csapott ek
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 1 tk
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
víz 1 l