Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabgulyás

Zöldbabgulyás
Zöldbabgulyás
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pontosan ugyanúgy készítem, mint a gulyást, hús helyett zölbabbal. Az ízhatás szinte ugyanaz!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

ajánlat

Vegetáriánusoknak is ajánlott recept a szalonna és a gulyáskrém kihagyásával persze (a gulyáskrémben is van szalonna).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot a szokásos módon aprítjuk, a zöldségeket karikára vágjuk, a hagymát, krumplit, szalonnát kockára.
  2. Az olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a répákat, pirítjuk.
  4. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babot, a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát.
  5. Fűszerezzük: paprikakrém, gulyáskrém, köménymag, só utoljára, hiszen a krémek sósak.
  6. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek félig meg nem főnek.
  7. Közben a tojásból, liszttel és kevés sóval csipetkét szaggatunk.
  8. Amikor a zöldségek félpuhák a leveshez adjuk a kockára vágott krumplit.
  9. Amikor a krumpli megpuhult adjuk a csipetkét, borsot darálunk, egyet forr és készen van.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 658
elküldve: 3
receptkönyvben: 300
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cukorpotlo
cukorpotlo Sat, 2012-10-27 09:17

tegnap elkészítettem és olyan bókokat kaptam a családomtól, hogy hihetetlen. Édesanyám készítette gyakran, de sajnos Tőle már nem kérdezhettem meg a titkát a levesről, így erre a receptre hagyatkoztam és bátyám szerint pont olyan mint az Anyué volt. szóval köszönöm! :)

Eva und Imre
Eva und Imre Fri, 2011-07-29 16:06

Ja és még elfelejtettem én zellert is (vagy csak a zöldjét nyáron, vagy télen a gumoját ) teszek hozzá. Egyébként minden gulyásleveshez.

Eva und Imre
Eva und Imre Fri, 2011-07-29 16:04

Nagyon jó a recept, én krumpli nélkül jobban szeretem! Eröspaprikával meg egyenesen isteni.

Zsuska27
Zsuska27 Sun, 2010-10-24 18:39

Hm.. ez jól néz ki!
Rengeteg zöldbabot kaptam télire. Ezt holnap ki is próbálom! Köszi!

336
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 3 db
petrezselyem 3 szál
vöröshagyma 1 nagy fej
füstölt szalonna 3 dkg
burgonya 4 db
paradicsom 1 db
paprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
köménymag 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
paprikakrém 1 kávéskanál
gulyáskrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
víz 2 l
tojás 1 db
finomliszt 4 csapott ek
0 ízlés szerint