Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából

Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából
Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag gyorsan elkészíthető, és mivel a klasszikus levest gazdagítottam csípős szalámi- és virslikarikákkal, így igazán laktató is. Tovább gazdagíthatjuk, ha tejfölös galuskával tálaljuk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Házi csipetkével nagyon ízletes és kiadós, vagy a story-ban említett tejfölös galuskával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss zöldbabot/vajbabot megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk rézsútosan. A vöröshagymát, fokhagymát szintén tisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk, illetve ha nincs csontlevünk, akkor a többi zöldséget is.
  2. Az olaj egy részén megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, vajbabot (a zöldségeket is), sózzuk, fűszerezzük, és a csontlével puhára pároljuk (kb. 20-25 perc).
  3. Míg a leves fő, felkarikázzuk a szalámit, a virslit, és kanálnyi zsiradékon megpirítjuk.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor a maradék olajból és a lisztből rántást készítünk, és a levesből néhány kanálnyi főzőlével hígítjuk, majd kevergetés közben a levesbe öntjük, felforraljuk.
  5. A tejfölt kikeverjük pici forró levessel, ezt is kevergetés közben a leveshez adjuk, majd beletesszük a virsli- és szalámikarikákat, és az egészet felforraljuk. A tűzről lehúzzuk, és ízlés szerint ecetezzük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 752
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
zöldbab 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 20 ml
himalája só 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
finomliszt 2 púpozott ek
ecet 2 ek
petrezselyem 1 csokor
paprikás szalámi 10 dkg
frankfurti virsli 20 dkg
csontlé 3 l