Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves sertéshússal

Zöldbableves sertéshússal
Zöldbableves sertéshússal
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves. Ízesíthetjük kevés erős paprikával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal és a paprikával.
  2. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, majd lefedve kb. 30 percig pároljuk. Ha szükséges, kis vizet öntsünk hozzá.
  3. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A babot megtisztítjuk, mossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  4. A félig megfőtt húshoz hozzáadjuk a burgonyát, babot és a paradicsomot. Felöntjük a levessel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, felfőzzük, és kb. 25 perc alatt készre főzzük.
  5. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, a forrásban levő leveshez adjuk, és besűrítjük vele.
  6. A levest megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 38 126
elküldve: 3
receptkönyvben: 285
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbableves, sertéshúsos zöldbableves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Any1
Any1 Sat, 2019-01-12 12:50

Köszönöm a receptet. Finom, tartalmas leves lett belöle. Mivel tarkony az egyik kedvenc füszerem, ezert nem hagyhattam ki belöle.

438
sertéshús 500 g
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
zöldbab 500 g
burgonya 4 közepes db
paradicsom 1 közepes db
0 ízlés szerint
alaplé 850 ml
babérlevél 1 db
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 100 ml
citromlé 1 ek
petrezselyem 1 csokor