Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves túrós galuskával

Zöldbableves túrós galuskával
Zöldbableves túrós galuskával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unalmas zöldbableves kicsit megbolondítva.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A kapros túrógaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldbableves elkészítése:

  1. A leveszöldségeket megtisztítjuk, és  karikákra vágjuk.
  2. Az olajon  megpirítjuk a sárgarépát és a fehérrépát.
  3. Adunk hozzá  egy kevés (kb. 1,5 dl) vizet. Beleszórjuk a zöldbabot, és  néhány percig ebben a kevés vízben pároljuk a zöldségeket.
  4. Ezután  felöntjük a vízzel, beletesszük a  zöldségleveskockát, és a zöldségeket készre főzzük.
  5. Közben elkészítjük a galuskát.

Túrógaluska elkészítése:

  1. A túrót villával  összetörjük, hozzáadjuk a felaprított kaprot, a  tojást, egy kevés sót és  a búzadarát.
  2. Vízbe mártott evőkanál segítségével  galuskákat készítünk, és a levesbe kanalazzuk őket. Amikor felúsznak a  tetejére, akkor  tejfölös-lisztes habarással sűrítjük a levest. 
  3. Tálalás előtt a levest fél citrom levével  és apróra vágott kaporral ízesítjük.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 002
elküldve: 2
receptkönyvben: 332
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldbabos zöldségleves citrommal ízesítve, túrógaluskával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Face
Face Tue, 2015-05-19 17:01

Az elkészítés leírásával van némi gond!

gavica77
gavica77 Wed, 2011-06-01 12:01

Nem sikerült a galuskám! :( A 3 ek búzadara az púpos legyen?

Andika36
Andika36 Sun, 2010-10-31 11:49

Nagyon finom leves csak ajánlani tudom mindenkinek hogy probálja ki .:)
A túrós galuskával pedig igazi különlegesség.!

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-03-19 15:50

Szia Vica!
Èpp most próbáltam ki a galuskádat. Ugyan egy másfajta levesbe, de nagyon finom lett!
Köszi a receptet!
Eszter

Vica
Vica / Vica Thu, 2010-02-04 20:55

Fogalmam sincs, hogy milyen tárkonnyal, de szerintem kísérletezz bátran. A végeredményt remélem majd megosztod velünk:-)

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia Thu, 2010-02-04 12:21

Szia jól hangzik a leves, de én személy szerint kifejezetten utálom a kaprot. Mit gondolsz lehet helyettesíteni mással? Mondjuk tárkony?

391
napraforgó olaj 2 ek
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
leveskocka 1 db
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
tehéntúró 25 dkg
kapor 1 csokor
tojás 1 db
búzadara 3 evőkanál