Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos batyu burgonyapürével

Zöldbabos batyu burgonyapürével
Zöldbabos batyu burgonyapürével
100 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg gombával szerettem volna megtölteni, de épp nem lehetett kapni a zöldségesnél. Végül nagyon örülök, hogy inkább zöldbabbal készítettem el, legalább már nem csak főzelékhez használom ezt a zöldséget. :)

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék: A zöldbabot olajon és egy deci vizen puhára pároljuk. Miközben párolódik, hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, fokhagymát összenyomva, ételízesítőt. A petrezselymet apróra vágjuk, és hozzákeverjük, mikor már majdnem kész.
  2. A hús megtöltése: A sertéscomb szeleteket klopfoljuk ki, és sózzuk be mindkét oldalát. Helyezzünk egy ek zöldbabot a kiterített hús közepére, tegyünk rá egy szelet sajtot, majd még egy kis zöldbabot. Négy oldalról hajtsuk fel a hús széleit, fogpiszkálóval rögzítsük egymáshoz, hogy ne essen szét. Kivajazott tepsire helyezzük a négy batyut.
  3. Kb. 1 óráig sütjük 190-200 fokon fólia alatt, míg meg nem puhul. Levesszük róla a fóliát, és még kb. 20 percre visszatesszük, hogy szépen megpiruljon.
  4. A köret: a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy a krumplit ellepje, és hozzáadunk 1 ek sót. Puhára főzzük a krumplit, mikor kész, leöntjük róla a vizet, beletesszük a margarint és a tejfölt, robotgéppel összedolgozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 836
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabbal töltött sertéscomb burgonyapürével, zöldbabos-sajtos sült sertéshús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2015-02-17 23:40

Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy sárga hüvelyű zöldbabból is finom lesz? A zöld hüvelyűt jobban szeretem, de nincs itthon. :(

829
zöldbab 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
0.5 tk
bors 1 csipet
ételízesítő 0.5 teáskanál
edami sajt 8 dkg
sertéscomb 40 dkg
burgonya 0.5 kg
1 ek
tejföl 2 ek
margarin 1 ek