Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos egytál pennével

Zöldbabos egytál pennével
Zöldbabos egytál pennével
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az ilyen zöldséges-húsos-tésztás egytálételeket.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha lett volna itthon egy kis rozé vagy fehérbor, biztos azt öntöttem volna víz helyett a ragu alá pároláskor. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát kis kockákra vágjuk. A friss kakukkfű levélkéit leszedegetjük.
  2. Kevés olajon megpároljuk a hagymákat, közben meg is sózzuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig keverjük. Rászórjuk a kakukkfüvet, borsot tekerünk rá, beledobjuk a babérlevelet, 2 teáskanál natúr, sótlan ételízesítőt adunk hozzá. Jól összekeverjük, pici vizet öntünk rá, lefedjük. Nagyon kis lángon csendben pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
  3. Két fazékban felteszünk sós vizet forralni. Az egyikben a zöldbabot, a másikban a pennét megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  4. A habtejszínt és a tejfölt összekeverjük a mustárral, kevés sóval még megízesítjük. Ezt ráöntjük a húsos ragura, hozzáadjuk a zöldbabot és a pennét. Az egészet jól megkavarjuk, és egy sütőtálban elterítjük. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot.
  5. A sütőben pár perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 117
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
259 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

601
darált pulykahús 25 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
kakukkfű 5 szál
ételízesítő 2 teáskanál
zöldbab 20 dkg
penne 10 dkg
habtejszín 2 dl
mustár 2 ek
tejföl 1 dl
edami sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint