Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos finomság

Zöldbabos finomság
Zöldbabos finomság
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom nem igazán szereti a hagyományos zöldbabfőzeléket, ezért kitaláltam mi lenne, ha így csinálnám meg. Hát mit mondjak, nagyon bejött. Csináltam már lábszár helyett csirkével és kakassal is. Nem is tudom, melyik a legfinomabb. Valamikor frissen vágott petrezselymet teszek bele a végén. Mióta Horvátországban találkoztam a zöld ceruzababbal, azóta itthon is szívesebben készítem vele. Cserépedényben főzve is nagyon ízletes. Bátran tudom mindenkinek ajánlani. Friss kenyérrel nagyon laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az igazi a nyári friss zöldbabbal, azonban télen is elkészíthető fagyasztott zöldbabból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén kicsire vágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát, majd a húst.
  3. Megszórjuk fűszerpaprikával, és gyorsan felöntjük kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, pár percig kevergetve főzzük, amíg a hús kifehéredik, ezek után felöntjük kevés vízzel, és a pörköltet majdnem készre főzzük (ügyelve arra, ha a víz elfőtt, akkor pótoljuk).
  4. Hozzáadjuk az összevágott zöldbabot, és együtt készre főzzük.
  5. A tejfölt 1 evőkanál liszttel összekeverjük, és behabarjuk vele a zöldbabos pörköltet.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 229
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabos pörkölt, zöldbabfőzelék pörkölt alapból, zöldbabfőzelék másként

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elluci anyuci
elluci anyuci Mon, 2012-06-11 09:32

Ma ez lesz az ebéd!Köszi a receptet,én virslivel szoktam készíteni ,amit karikákra vágok,de így is ki fogom próbálni,szeretjük a zöldbabot.:)

764
marhalábszár 80 dkg
zöldbab 1 kg
vöröshagyma 2 kis fej
paprika 1 db
paradicsom 1 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 450 g
finomliszt 1 evőkanál