Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos gombasaláta

Zöldbabos gombasaláta
Zöldbabos gombasaláta
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A finom zsenge zöldbab nem csak levesbe vagy főzelékbe való, nyáron pedig főleg kívánunk valami könnyűt, ami nem terheli a gyomrunkat, így mindenkinek ajánlom ezt a két összetevőből álló salátát!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot és az apró fejű gombát külön-külön pároljuk meg sós vízben. A zöldbabnál ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl.
  2. Szűrjük le mindkettőt, keverjük bele az apróra vágott kaprot, majd ízlés szerint öntsük rá az olívaolajat, balzsamecetet, és nyomjunk rá 2-3 gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Fogyasztható azonnal is, de az ízek összeérése érdekében nem árt pár órát pihentetni a hűtőben. Ha csak másnap fogyasztjuk, a kaprot frissen adjuk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 318
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás zöldbabsaláta, babos gombás sali

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fülöp Nóra
Fülöp Nóra Sat, 2018-05-19 11:03

Nagyon finom, már többször elkészítettem. Tálalásnál saláta leveleket szoktam alátenni, hogy mutatósabb legyen. :-) Amit szintén meg lehet vele enni.

139
csiperkegomba 1000 g
zöldbab 400 g
kapor 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
fehér balzsamecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint