Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos lasagne

Zöldbabos lasagne
Zöldbabos lasagne
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a hagyományos paradicsomos-húsos lasagne-t, viszont a zöldségeket és a tésztát nagyon. Így született ez a verzió.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen más zöldségekkel is nagyon finom lehet.
Amikor a fotó készült, akkor az edény egyik felében a zöldbab gombával volt helyettesítve (tán ezért vált ennyire vastaggá a zöldbabos réteg), s meglepő volt számomra, hogy a gomba is milyen ízletes kaporral.
 

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot a répával - ízlés szerint sózva - megpároljuk.
  2. A 9 lap lasagne tésztát sós vízben kicsit előfőzzük.
  3. Összekeverjük a tejszínt a joghurttal, az aprított kaporral, reszelt sajttal (annyit hagyjunk ki belőle, amennyi majd a tetejére kerül), valamint kevés sóval. (Mivel a zöldségekre is és a tésztára is teszünk, így ide már tényleg csak kevés szükséges.)
  4. Kevés olívaolajjal kikenjük az edényt, s elkezdjük rétegelni: tészta, zöldségek fele, tejszínes szósz, mindezt parmezánnal megszórjuk. Majd ismét tészta, a maradék zöldség, ismét tejszínes szósz, parmezán. Végül tészta, az összes maradék szósz, a félretett sajtot szépen elegyengetjük, s még ide is szórjunk valamennyi parmezánt.
  5. A sütőben lefedés nélkül kb. fél órán át sütjük, míg a sajt gyönyörűen megpirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 831
elküldve: 0
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges lasagne, vegetáriánus lasagne zöldbabbal, zöldbabos rakott tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

882
lasagne tészta 205 g
zöldbab 75 dkg
sárgarépa 3 nagy db
főzőtejszín 2 dl
joghurt 450 g
kapor 1 csokor
cheddar sajt 40 dkg
parmezán sajt 2 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint