Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos lepény

Zöldbabos lepény
Zöldbabos lepény
29 perc / előkészület: 10 perc főzés: 4 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leveles tésztából nemcsak édes finomságokat lehet készíteni.
Spárgaszezonban ezt a receptet ugyanúgy fel lehet használni. És az íze egyszerűen csodálatos! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot forrásba lévő, sós vízben kb. 4 percig főzzük.
  2. A leveles tésztát  kinyújtjuk, és sütőpapíral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy kis peremet csinálunk a tészta széleiből, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  3. A tejfölt a fokhagymával, a sóval és a borssal elkeverjük, és a leveles tésztára kenjük.
  4. Majd a sonkát és a póréhagymát, illetve a sajt egy részét is rátesszük.
  5. A zöldbabokat szépen a tetején elrendezzük, és megszórjuk sajttal.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x27x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 412
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös-sonkás zöldbab sajttal, csőben sült zöldbab sajttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krampusz53
Krampusz53 Fri, 2014-07-11 16:03

Kedves Nono!
Köszi szépen ezt a klassz receptet, már sokadjára készítem, nagyom ízlik!
Anikó

733
leveles tészta 1 csomag
zöldbab 250 g
fokhagyma 3 gerezd
sonka 15 dkg
póréhagyma 1 közepes db
tejföl 450 g
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint