Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos szűzpecsenye

Zöldbabos szűzpecsenye
Zöldbabos szűzpecsenye
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet, s mivel minden volt otthon, el is lett készítve. Nekünk nagyon ízlett. Tálaljuk friss bagettel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. Fővő, sós vízben a borsikafűvel együtt 12-15 percig főzzük.

  2. A hagymát apró kockákra vágjuk. A szűzpecsenyéből kb. 6 érmégunk, a forró olajban oldalannt 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivesszük, és melegen tartjuk.

  3. A hagymát a pecsenyezsírban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzük, belekavarjuk a sajtot, kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.

  4. A babot leszűrjük, a borsikafüvet eltávolítjuk. A vajat és a petrezselymet a babhoz adjuk, és jól megforgatjuk benne.

  5. A babot és a szűzpecsenye érméket egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk, leöntjük a mártással.

  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10-15 percig gratinírozzuk. Rózsaborssal megszórjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 7 449
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes pecsenye, szűzérme zöldbabbal, zöldséges sertés szűzpecsenye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Tue, 2018-01-23 08:03

Ez jól hangzik, egyelőre csak mentve, de a hétvégén kipróbálom. Kedvencünk a zöldbab.
Kár, hogy csak most találtam rá.
Köszi Glaser!

576
zöldbab 300 g
borsikafű 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
sertésszűz 400 g
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
főzőtejszín 100 g
alaplé 125 ml
sajt 50 g
petrezselyem 2 ek
vaj 1 ek
rózsabors 1 teáskanál