Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabpörkölt orsókával

Zöldbabpörkölt orsókával
Zöldbabpörkölt orsókával
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon különleges, ízletes, de ugyanakkor egyszerű étek, húsmentes napokon. Aki még nem főzött ilyet, annak feltétlenül ki kellene próbálnia!

hozzávalók / 4 adag

pörkölthöz

körethez

ajánlat

Természetesen másfajta zöldbabból is készíthető. Ha a paprika nem hámozható vastagságú, akkor félbevágva tegyük a hagyma közé. Amikor teljesen megpuhult a pörkölt, egy kisebb tálkára szedjük ki a paprika szeleteket, és egy kanállal kaparjuk ki a puha belsejét. Villával pépesítsük a paprika húsát, majd tegyük vissza az ételbe. A hagyma, paradicsom, paprika adja a sűrű szaftot.

Szólj hozzá!

elkészítés

pörkölthöz

  1. A zöldbabot mosás és pucolás után ferdén, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A paradicsomot forrázás után lehéjazzuk, és daraboljuk. A paprikát lehámozzuk, és felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzátesszük a paprika darabokat. Jól elkeverjük, és ezután jöhet a a paradicsom is. Fedő alatt jól összesütjük. Amikor még leveses, kézi krumplinyomóval pépesre passzírozzuk, és tovább sütögetjük.
  3. Ezután beletesszük a zöldbabot, és sózzuk. Kevergetve sütögetjük, majd rászórjuk a piros paprikát. Jól összekeverjük, és felöntjük forró vízzel. Ezután már csak gyenge tűzön rázogatva, néha megkeverve pároljuk-főzzük.
  4. Mikor már puha, hozzátesszük a petrezselymet, és megvárjuk, míg "rottyan" egyet. Ezután levesszük a tűzről, és fedővel letakarva félretesszük.

körethez

  1. A vizet felforraljuk, és megsózzuk. A tésztát kifőzzük a vízben, majd leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
  2. Egy lábasban megmelegítjük a csöpp olajat, és a tésztát beletesszük. Visszatéve a tűzre jól átforrósítjuk.
  3. A tésztát tányérokra merjük. Hozzátesszük a petrezselymes zöldbabpörköltet, és melegen kínáljuk egy pohár hideg sörrel.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségpörkölt zöldbabból, zöldbabos pörkölt, zöldbabos pörkölt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Tue, 2015-09-15 17:39

Tisztelt NoSalty Szerkesztősége!
A zöldbab pörkölt orsókával recept képe eddig hibátlanul jelent meg, mivel a feltöltött kép a meghatározott méretek közé esett. Mióta ki lett emelve, azóta teljesen elcsúszott és csak egy része látható. Gondolom az új fajta megjelenési mód lehet a ludas. Kérlek Benneteket, hogy próbáljátok a feltöltött képet korrigálni!
Köszönettel: DeákAndrea

447
zöldbab 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
tészta 40 dkg
víz 1.5 l
1 teáskanál
napraforgó olaj 2 teáskanál