Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabsaláta 2.

Zöldbabsaláta 2.
Zöldbabsaláta 2.
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Inkább vajbabból szoktam készíteni, de most a férjem vásárolt, és ő zöldet hozott. Azért így is pikk-pakk elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nyárson sültek mellé kitűnő, de bármilyen sült húshoz is.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztitjuk, feldaraboljuk, majd sós vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. Elkészítjük a salátalevet (ki-ki saját szájíze szerint): víz+ecet+cukor+só.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a zöldbabra tesszük.
  4. Ráöntjük az olívaolajat, és összekeverjük.
  5. Végül jöhet a salátalé. Legfinomabbm ha egy nappal korábban elkészítjük, az ízek igy jobban összeérnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 371
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Morenka

Mióta szakács: 2011.03.29.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

hagymás zöldbabsaláta, ecetes saláta zöldbabból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

148
zöldbab 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
víz 2 dl
cukor 2 ek
1 tk
ecet 2 ek
olívaolaj 3 ek