Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbors-mártásos sült csirkecomb

Zöldbors-mártásos sült csirkecomb
Zöldbors-mártásos sült csirkecomb
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalhatjuk tésztával, rizzsel vagy sült krumplival.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A csirkecombokat az olívaolajon elősütjük, mindkét oldalát kb. 10-10 percig. Majd kiszedjuk egy tányérra.

  2. A maradék olajba beletesszük az összezúzott fokhagymát, picit megpároljuk, majd rátesszük a lisztet, amit kicsit megpirítunk, és felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük.

  3. Tegyük bele a mustárt, a fehérbort, a zöldborsot, fűszerezzük ízlés szerint a felsorolt fűszerekből. Aki soknak találja a borsféléket, az el is hagyhatja, de így készítve egy borsosabb mártást kapunk majd. Keverjük jól össze, és tegyük bele az elősütött csirkecombokat.

  4. Addig főzzük így kis lángon, amíg a csirkecombok teljesen átsülnek.

  5. Ha a mártás nagyon besűrűsödne, míg a husi nem sült át teljesen, akkor nyugodtan öntsünk még rá tejet vagy vizet, és úgy fözzük tovább, amíg kész nem lesz.  

  6. Melegen tálaljuk.


 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 277
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecomb zöldborsos szószban, fűszeres mártásban sült csirkecomb, csirkecomb bors-szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

426
csirke felsőcomb 4 db
olívaolaj 5 ek
tej 0.5 l
finomliszt 1 evőkanál
mustár 1 ek
zöldbors 2 ek
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fehérbor 0.5 dl
fokhagyma 4 gerezd