Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel

Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel
Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors pénteki ebédet szerettem volna készíteni, tészta régen volt, viszont zöldborsó is szavazatot kapott. Ezért a kettőt így hoztam össze. Gyorsan kész volt, és el is fogyott.:-).
Ráadásul, nem csak nekünk tett jót a fokhagyma, mert az ízét szeretjük, a fiamnak is, ugyanis mostanság magas a vérnyomása, és valahogy be kell olyat csempészni az ételbe, ami fokhagymás, nem szeretném, ha máshoz kéne folyamodni, ezért a fokhagymás ötlet, most nagyon bevált.
Most fokhagymát-fokhagymával eszik. Mert muszáj!:-) Ennyi a történetem.

hozzávalók / 4 adag

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors ízlés szerint

ajánlat

Aki gondolja, főzhet bele csirkemellet is, de az most nem találtatott fontosnak.
Egy jó nagy pohár ásványvíz. jól esik mellé. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon a finomra vágott fokhagymát megpároljuk, majd beeöntjük a zöldborsót, az ételízesítőt, a borsot, és vízzel felöntjük, hogy ellepje.
  2. Kis lángon főzzük kb. 15-20 percig.
  3. Ezalatt elkészítjük a besamellt: a liszttel csomómentesre keverjük a tejet, pici só és bors kerül bele, kevés frissen őrölt szerecsendió is.
  4. Ha kész a borsó, ízre is, akkor kis lángon beleöntjük a mártást, és szép lassan felforraljuk. Ha megvan, belekverjük a lereszelt sajtot, és kész.
  5. Sós, olajos, forró vízben kifőzzük a szélesmetéltet, és leszűrés után azonnal tálalható.
  6. Tálaláskor frissen őrölt borssal és reszelt füstölt sajttal díszíthetjük, esetleg petrezselyemzölddel.

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 758
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-zöldborsós szósz tésztával, besamelles-borsós szélesmetélt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-26 20:24

Kedves Medveanya!

Örülök neki, hogy felfedezted:-))
Nálunk is fokhagymát eszünk fokhagymával, mert finom és egészséges, és nagyon jó ízt kap tőle, amibe beleteszem:-)))
Az viszont, kifejezetten jó ötlet, hogy legközelebb , teszel alá, egy kis szalonnát pirítva.:-)))
Remélem, fincsi lesz.:-))
Szép hétvégét:-))
Éva-Anyóca

Medveanya
Medveanya Sat, 2011-03-26 14:40

Kedves Éva-Anyóca!

Tegnap este fedeztem fel ezt a receptedet, ma meg is csináltam. Nagyon finom lett. Egyébként is fokhagyma rajongók vagyunk. Gondoltam, hogy legközelebb egy kis szalonnát is pirítok alá.

Üdv.: Klaudia

1176
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 7 gerezd
zöldborsó 450 g
víz 2 dl
ételízesítő 1 ek
szerecsendió 0.5 kk
négyszínű bors 1 kk
finomliszt 2 evőkanál
tej 3.5 dl
füstölt sajt 20 dkg
hosszúmetélt 75 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg
bors 0 ízlés szerint