Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék 3. -paprikamentes

Zöldborsófőzelék 3. -paprikamentes
Zöldborsófőzelék 3. -paprikamentes
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha az ember otthoni ízekre vágyik, de bejglire, vadasra, gulyásra nincs ideje, legjobb, ha előkapja édesanyja paprikamentes zöldborsófőzelékének receptjét (természetesen miután alaposan kifaggatta róla a tudós mamát) és seperc alatt összedobja.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A legjobb magában, de tükörtojással, füstölt lazaccal, virslivel, fasírttal is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lábosban vagy mélyebb, teflonos serpenyőben megolvasztjuk a vajat (vagy margarint).
  2. Ráöntjük a borsót (lehet mélyhűtött is, akkor előtte forrázzuk le), kicsit megsózzuk, megcukrozzuk. Összekötve beletehetjük a petrezselyem szárát, attól még erősebb íze lesz.
  3. Lefedve néhány perc alatt puhára pároljuk a borsót. (Ha levét elfőné, pótoljuk.)
  4. Mikor a borsó puha, felváltva megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel. (Az arány és mennyiség ízlés szerint variálható, ki több, ki kevesebb, ki hígabb, ki sűrűbb szósszal szereti...)
  5. Végül ízléshez igazítjuk a só- és cukormennyiséget, és rengeteg apróra vágott petrezselyemmel koronázzuk meg a főzeléket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 67 882
elküldve: 2
receptkönyvben: 388
elkészítve: 22/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsófőzelék paprika nélkül, fehér zöldborsófőzelék

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2015-11-02 13:51

Ma ezt készítettem lencsefasírttal. Isteni lett! Egyszerű, gyors és finom. Nem kell ennél több hétfő délben...

Stockton
Stockton Sat, 2013-09-14 11:29

Parádés!!! Végre nem kell szórakozni külön a rántással :) Legalábbis eddig így csináltam... Köszi!

dori1983
dori1983 Mon, 2013-02-11 20:14

én gluténmentesen készítettem, de így is isteni lett :) köszi a receptet!

narancshéj_
narancshéj_ Sun, 2011-05-01 21:22

 
Köszönöm a receptet Isteni lett!!!
A forrázásról csak annyit, hogy azért jó leforrázni mert a borsó felszínén levő jeget így eltávolítjuk.
A jó minőségű fagyasztott zöldségnek, gyümölcsnek nincs fagyasztós mellékíze szerintem..

jucus58
jucus58 Fri, 2011-04-08 13:46

Az en borsofozelekben kerul sarga repa is ,amit aprora felkarikazok nagyon jo izet ad .!a tobbit mindent ugy csinalok ahogy itt van.

Ilonka57
Ilonka57 Wed, 2011-03-23 18:59

Jó a recept, most nálunk is tejjel szeretik a borsófőzeléket. Köszönöm, most főzöm holnapra.
Kismacko kérdezte, mért kell a borsót leforrázni. Én a borsót és a zöldbabot is szűrőbe öntöm és a forróvizes csap alatt kicsit leöblítem. Elveszi a fagyasztós mellékízt, amit valljuk be, azért néha ki lehet érezni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 22:12

Én mézet tettem bele cukor helyet, de nagyon jó lett! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 14:34

Nagyon finom a zöldborsófőzelék fehéren! Én mindig így készítem.Mindenkinek ajánlom!

t_peter83
t_peter83 Thu, 2010-06-24 17:35

Én ma svéd alapanyagokból fogom elkészíteni a főzeléket, nagyon nem lehet más íze. :) Majd ideírom milyen lett. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-24 15:29

Igaz, hogy még nem tudok főzni, de ezt feltétlen kipróbálom. Mert sajnos, viszont szeretek enni finomakat.

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2010-06-24 15:31

Kedves Duczus, nem baj, hogy nem tudsz főzni, ezt szinte lehetetlen elrontani - és majd megtanulsz! Az pedig, hogy szeretsz finomakat enni, szintén nem baj - még szerencse! ;) Üdv, Durcsó

csi
csi Thu, 2010-06-24 03:47

Édesanyám receptje: Borsót annyi vizben -csipet sóval, izlés szerinti mennyiségü cukorral- feltesszük főni, amennyi ellepi. Mielőtt teljesen puha lenne, behabarjuk. Én tejjel, de izlés szerint főzőtejszint is lehet hozzáadni. Eggyet forraljuk vele, és kész. Ha teszek bele friss petrezselymet, akkor azt a borsóval együtt.Hütő hidegen finomabb, mint a jégkrémek, és legalább tudom mi van benne.

annazsofi
annazsofi / annazsofi Tue, 2010-06-15 08:57

Szerintem a mélyhűtöttet nem kell leforrázni. A frissen szedettet kell "blansírozni", forrázni. Én a karfiolt,zöldborsót, spenótot is szoktam.

kismacko
kismacko Tue, 2010-04-27 11:52

Miért kell leforrázni a mélyhűtött borsót? Én nem szoktam, de az ember mindig tanul újat. :)

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2010-04-27 12:11

Öö.. nem tudom, én így szoktam :) Emlékszem, hogy valahol (asszem pont ezen az oldalon egy receptnél) olvastam, és azóta így csinálom. De ha nem forrázod le, valószínűleg akkor sincs semmi. :) Durcs

399
zöldborsó 0.5 kg
vaj 25 g
finomliszt 2 evőkanál
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
petrezselyem 1 csokor