Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék aprópecsenyével

Zöldborsófőzelék aprópecsenyével
Zöldborsófőzelék aprópecsenyével
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy itthoni recept. Anyukám így készíti nálunk a borsófőzeléket, amit mindenki imád. Nekem ez a tökéletes főzelék, kicsit sűrűbb, ízletesebb, laktatóbb. Az aprópecsenyét saját ízlés szerint készítettem rá. Igazából bármi mehet a tetejére, de nekem így ízlett a főzelék a legjobban. :) Egy kóstolót megér!
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Brassói aprópecsenye:

  1. A húst megmossuk, és 1 cm széles hosszúkás csíkokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az egyik gerezd fokhagymát pedig kis szeletekre. Majd megpirítjuk egy kevés olajon.
  3. A hagymákra rátesszük a húst, és 2-3 percig sütjük nagy lángon. Ha kifehéredett a hús, rászórjuk a majorannát, borsozzuk, vegetázzuk, rárakjuk a mustárt és pároljuk. (Kicsi vízzel fel szoktam engedni, mert szaftosabban szeretem.) Kb. 20 percig pároljuk, közben kóstolgatjuk, hogy elég ízletes-e. Ha nem, akkor fűszerezzük.
  4. Ha már gyönyörűen szétomlik a hús és sűrűbb a szaftja, lekapcsoljuk a gázt.

Főzelék:

  1. A krumplikat meghámozzuk, kicsi kockákra vágjuk. Feltesszük kevés sózott vízbe főni a borsóval együtt (ha üvegeset választottunk, akkor csak a krumplit főzzük, ha a krumpli majdnem kész, akkor tesszük bele az üveges borsót.)
  2. 2-3 ek olajon az apróra vágott fokhagymát pirítunk egy pár pillanatig, majd rászórjuk a lisztet. Zsemleszínűre pirítjuk, majd szórunk rá egy csipetnyi pirospaprikát. Levesszük a gázról és felöntjük tejjel.
  3. Behabarjuk vele a főzeléket, forraljuk egy kicsit, majd megkóstoljuk. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges. (Én szoktam bele tenni egy pici ecetet.)
  4. Levesszük a gázról, hagyjuk állni egy picit, majd az aprópecsenyével tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 662
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Ammesz

Mióta szakács: 2012.08.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsófőzelék mustáros aprópecsenyével, sertés aprópecsenye zöldborsófőzelékkel, zöldborsófőzelék sertéshússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

547
zöldborsó 500 g
tej 0.5 l
burgonya 3 db
sertéscomb 500 g
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
majoranna 1 tk
mustár 1 ek
bors 1 kk
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 csipet