Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék Éva házias konyhájától

Zöldborsófőzelék Éva házias konyhájától
Zöldborsófőzelék Éva házias konyhájától
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Emlékszem, gyerekkoromban, anyukám, ha zöldborsófőzeléket főzött, én inkább nem ebédeltem aznap, annyira nem szerettem. Mára már viszont a kedvenc főzelékhez sorolhatnám, amit sokszor elkészítek. Tükörtojással, sült virslivel vagy fasírttal szoktam kínálni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra fölvágott hagymákat, zöldborsót, karikára fölvágott sárgarépát egy megfelelő edénybe tesszük. Fölöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük, és addig főzzük, ameddig a sárgarépa megpuhul.
  2. Amikor puhára főtt a zöldség, készítünk egy rántást, az olajat és lisztet egy serpenyőbe tesszük, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd besűrítjük a főzeléket vele.
  3. Megszórjuk az apróra fölvágott petrezselyemmel, fölöntjük tejjel, és pár percig összefőzzük.
  4. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 729
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsófőzelék rántással készítve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Antalbaba
Antalbaba Wed, 2019-01-30 21:44

A sárgarépával még most is sikeresen üldöznének igen messze az asztaltól;-) Ez már "finom"főzelék-fíling...

422
zöldborsó 600 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 3 közepes db
leveskocka 1 db
víz 700 ml
tej 200 ml
petrezselyem 2 ek
finomliszt 3 púpozott ek
napraforgó olaj 4 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint