Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék kuktában

Zöldborsófőzelék kuktában
Zöldborsófőzelék kuktában
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a borsófőzeléket anyukám receptje alapján készítem. Én nem teszek bele se tejet, se tejszínt, szerintem így érvényesül igazán a zöldborsó zamata. A kukta óriási előnye, hogy jobban megtartja a borsó ízét, színét, illatát. A sertészsírról ugyan azt mondják, hogy nem túl egészséges, de szerintem így sokkal finomabb, mint olajban elkészítve. Amúgy a manapság kapható étolajok minőségéről is értekezést lehetne írni, hasonlóan a margarinokhoz! Akkor már inkább a megbízható helyről származó sertészsír :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi tükörtojással vagy tojásrántottával szoktuk enni, de jó hozzá a főtt, vagy sült virsli is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuktában felolvasztjuk a zsírt, majd megforgatjuk benne a felaprított petrezselymet.
  2. Rátesszük a zöldborsót és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Megsózzuk.
  3. 5-8 percig főzzük, attól függően, hogy milyen zsenge a borsó.
  4. Kinyitjuk a kuktát, megszórjuk a liszttel és két perc alatt összefőzzük. (Most már nem kell lezárni az edényt.)


 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 052
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsófőzelék, petrezselymes zöldborsófőzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Fri, 2012-11-16 14:42

Teljesen egyetértek a zsírral kapcsolatban. Én otthon olvasztom, hentesnél szerzett zsírszalonnából. Olajat, pedig házilag préselt napraforgóolajat szoktam piacról beszerezni, házi termelőtől. Drágább, de megéri. Jó főzést továbbra is!

198
zöldborsó 70 dkg
disznózsír 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor