Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék tükörtojással

Zöldborsófőzelék tükörtojással
Zöldborsófőzelék tükörtojással
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a főzeléket, az egyik nagy kedvencem. Egészséges és finom egyaránt.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez

Hozzávalók a tükörtojáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A zöldborsófőzelék elkészítése:

  1. A zöldborsót sós vízben feltesszük főni.
  2. Amikor megfőtt, elkészítjük a rántást. Forró olajhoz adunk 3 evőkanál lisztet, és 1-2 perig kevergetjük. Felöntjük 1 dl hideg vízzel, és gyors kevergetés közben hozzáöntjük a borsóhoz.
  3. 1-2 percig még főzzük, amíg besűrűsödik.
  4. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot. Aki édesebben szereti, tehet bele többet.

A tükörtojás elkészítése:

  1. Beleütjük a tojásokat az olajba, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Mindkét oldalát megsütjük, és papírtörlővel fedett tányérra rakjuk.
  3. A zöldborsófőzelék mellé tálaljuk. Ha szeretnénk, tojás helyett virslit is készíthetünk mellé. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 3 076
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

borsófőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

325
zöldborsó 1 kg
víz 1 l
víz 1.5 dl
finomliszt 3 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
2 teáskanál
cukor 3 ek
tojás 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek