Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsókrémleves borskeksszel

Zöldborsókrémleves borskeksszel
Zöldborsókrémleves borskeksszel
48 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy női magazinban találtam a receptet, muszáj volt kicsit leegyszerűsítenem, de magam lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire jól működött a zöldborsókrémleves az átvariált "borskeksszel". :)

hozzávalók / 2 adag

Leves

Borskeksz

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a margarinon kissé megpirítjuk.
  2. A borsót annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha megpuhult, összekeverjük a pirított hagymával, felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel pürésítjük.
  4. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk a levest, sózzuk, friss petrezselyemmel ízesítjük, és a borskeksszel tálaljuk.

Borskeksz

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és elmorzsoljuk vele a margarint.
  2. Hozzáadjuk a tejet és a tojást, és jól összedolgozzuk.
  3. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal kis adagokat teszünk, és 180 fokos sütőben 5-8 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 393
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit91

Mióta szakács: 2014.09.30.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsókrémleves, tejszínes borsókrémleves borsos keksszel, tejszínes-hagymás borsókrémleves sós keksszel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

861
vöröshagyma 1 közepes db
margarin 5 dkg
zöldborsó 25 dkg
víz 5 dl
főzőtejszín 2 dl
1 csipet
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 5 dkg
tej 1 dl
tojás 1 db
bors 1 teáskanál
1 késhegynyi