Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsókrémleves nyultanti konyhájából

Zöldborsókrémleves nyultanti konyhájából
Zöldborsókrémleves nyultanti konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, igazi "tavaszízű" krémleves.

Gazdagíthatjuk krutonnal vagy levesgyönggyel, de anélkül is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifejtett zöldborsó negyedét tegyük félre. Egy fazékban forrósítsuk fel az olajat, és futtassuk meg rajta a zöldborsót.
  2. Adjuk hozzá a zabpelyhet is, öntsük rá az alaplevet, és főzzük kb. 15 percig, amíg a zöldborsó szinte teljesen szét nem fő.
  3. Rúdmixerrel turmixoljuk össze az edényben.
  4. Szórjuk a fazékba a félretett borsót, öntsük hozzá a tejet, és kevergetve főzzük kb. 10 percig.
  5. Végül ízesítsük sóval és fehérborssal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 595
elküldve: 4
receptkönyvben: 100
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zabpelyhes krémleves, borsókrémleves, krémleves zöldborsóból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Sat, 2012-03-31 15:30

Nagyon örülök, hogy ízlett, mi is imádtuk! A tárkony és a petrezselyem jó ötlet, legközelebb én is kipróbálom! :)

dius0306
dius0306 / dius0306 Sat, 2012-03-31 14:16

Kedves nyultanti!

Ez a leves volt a mai ebéd, és nagy sikere volt. Annyival egészítettem ki, hogy tettem még bele egy csipetnyi tárkonyt, illetve kevés petrezselyemzöldet, nagyon finom lett így is. De az eredeti recept is szuper, valóban igazi tavaszváró fogás. Köszönöm szépen! :)

Üdv, Dius

142
zöldborsó 300 g
napraforgó olaj 2 ek
zabpehely 2 ek
marha alaplé 500 ml
tej 250 ml
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint