Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsókrémleves pirított zsemlekockával

Zöldborsókrémleves pirított zsemlekockával
Zöldborsókrémleves pirított zsemlekockával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és ízletes krémleves!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A zsemlekockához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, majd a borsót megpároljuk benne, ezalatt cukrozzuk és sózzuk, de a sózást óvatosan, mert a húsalaplé is sós.
  2. Ha megpárolódott, felöntjük húsalaplével, és addig főzzük, amíg megpuhul a borsó.
  3. Botmixerrel összeturmixoljuk az egészet, ha túl sűrű, akkor higítsuk fel húsalaplével vagy egy kis meleg vízzel!
  4. Ezután egy szűrőn átszűrjük az egészet, hogy a borsó héja ne legyen a levesben.
  5. Visszatesszük, hogy felmelegedjen, ha szükséges utóízesítjük. 
  6. Ha felmelegedett, levesszük a tűzről, és kis vajdarabokat keverünk el benne.
  7. Végül a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csurgatjuk! Vigyázzunk, hogy ne legyen tűz forró a leves, mert akkor kicsapódik a tejszín!
  8. A zsemlét felkockázzuk, és ezalatt egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk.
  9. Ha felolvadt a vaj, akkor a zsemlekockákat beleöntjük, és megpirítjuk, de figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 917
elküldve: 4
receptkönyvben: 281
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

T.Attila

Mióta szakács: 2012.03.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsókrémleves, krémleves zöldborsóból, borsóleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Sat, 2014-03-29 01:03

elkészítettem, de ehetetlen lett, ki kellett öntenem az egészet...

a 4 evőkanál cukor elképesztően sok 1 liter leveshez... még teának is túl édes lenne. már eleve soknak hangzott, ezért csak 3 evőkanállal tettem bele, de így is olyan édes lett, hogy semmi nem segített rajta, a sózás sem. :(

veva27
veva27 Tue, 2016-09-27 22:43

Az a 4 evőkanál cukor, helyesen 1, azaz egy evőkanál. Szerintem :)

311
zöldborsó 25 dkg
vaj 4 dkg
csirke alaplé 8 dl
cukor 4 ek
0 ízlés szerint
főzőtejszín 60 ml
tojássárgája 1 db
zsemle 2 db
vaj 1 ek