Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves 2.

Zöldborsóleves 2.
Zöldborsóleves 2.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borsóleves egy közkedvelt nyári leves, ami szerintem nokedlival nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a borsót és a kockára vágott répát, valamint a zöldséget, és az apróra vágott petrezselymet. Kb. 5 percig pároljuk.
  2. A megpárolt zöldségekre szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, amit szintén jól elkeverünk. Felöntjük a csirkehúslevessel, majd, ha szükséges, akkor még megsózhatjuk. A levest kb. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Amikor a borsó megpuhult, akkor nokedlit szaggatunk a levesbe. A nokedlihez a tojást elkeverjük a csipet sóval, majd annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű tésztát (de szaggatható állagút) kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd apró nokedlikat szaggatunk a levesbe. A tészta akkor főtt meg, amikor a leves tetejére feljön. Tálaláskor petrezselymet szórhatunk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 89 297
elküldve: 6
receptkönyvben: 596
elkészítve: 38/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Wed, 2012-05-30 12:12

A leves nagyon ízletes.Az ajánlásnak megfelelően kezdtem hozzá a tészta elkészítéséhez.Jött a sugallat:egészen keményre gyúrtam a tésztát,és almareszelőn belereszeltem a levesbe.Az eredménnyel meg vagyok elégedve.Valódi tavaszi leves sikeredett.

Nusihun
Nusihun / Nusihun Thu, 2012-01-19 15:28

Életemben először csináltam borsólevest és ezt a receptet hívtam segítségül emlékeim ( ahogy anyutól láttam) mellé és szuperül sikerült! Köszönöm! Bár a nokedlik gigantikusak lettek, de ez nem rontotta el a levest. :)

ics21
ics21 Wed, 2011-05-25 11:36

Én is elkészítettem! Nagyszerű ez a recept. Én alapból dupla mennyiséget főztem,hogy mindenkinek elegendő legyen!
Ja és "megbolondítottam" egy kis oregánóval.
Köszi a recit Beácska! :*

polli29
polli29 Thu, 2010-07-15 04:27

ez a szép színű, piros borsóleves, anyukám is így csinálja, mi is így szeretjük

eny24
eny24 Sat, 2010-06-12 14:39

Nagyon finom lett, mintha nagymamám csinálta volna!

mohamoso
mohamoso Sun, 2010-01-24 18:06

Nagyon jól sikerült. Az egyszerűsége ellenére(nincs túlfűszerezve)kimondottan jóízű! Most csináltam először ilyen galuskát(kávéskanállal) nem lettek picik, de finomak.Pöribe is fogok ilyen galuskát csinálni.
A galuskát kb:15 percig főztem.

227
vöröshagyma 1 kis fej
zöldborsó 25 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 0.5 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
csirke alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db
1 csipet
finomliszt 3 púpozott ek