Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves 9. - tejes

Zöldborsóleves 9. - tejes
Zöldborsóleves 9. - tejes
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a nagymamám készítette így a levest, máshogy nem is ismertem, míg nem volt "szerencsém" találkozni a menzás ételekkel.
Hallottam, meg láttam már sokféleképpen elkészíteni ezt a levest, de nálunk ez az igazi :).
A férjemet kapcsolatunk elején többek között ezzel a levessel hódítottam meg. Eleinte furcsán nézett rám, hogy mivel akarom mérgezni, de azóta ez a kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A nokedlihez

ajánlat

A legfinomabb zsenge-ifjú borsóból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd beletesszük a pirospaprikát. Figyeljünk rá, nehogy a paprika megkeseredjen.
  2. Jöhet bele a répa, meg a borsó, aztán felengedjük vízzel. Aztán következik a só és a bors.
  3. Miközben fő a leves, bőven van időnk kikeverni a nokedlihez valókat.
  4. Mikor már majdnem készen van a leves, felöntjük tejjel. Ennél a résznél már nem érdemes kimenni a konyhából, mert figyelni kell a levesre, hamar kifut a tej miatt.
  5. Amint újra felforrt a tejjel, beleszaggatjuk a nokedlit.
  6. A tészta nagyon hamar megfő a levesben (feljön a tetejére). Ennél a résznél már csak az van hátra, hogy beleszórjuk a petrezselymet, és tálalunk.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

jvaleria

Mióta szakács: 2011.05.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldborsó leves tejjel, borsóleves nokedlivel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ani0228
ani0228 Sat, 2012-05-26 19:22

szia .az én anyukám is hasonloan készitette csak ö nem tett belevöröshagymát és pici cukorral fözte.én igy tanultam meg .

tompem01
tompem01 Sat, 2011-10-08 15:38

Elkészítettem ma ezt a levest, nagyon fincsi volt, és nagyon nagy sikere volt! :) Köszi! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-06-17 15:41

Kedves jvaleria!
Nagyon szépen köszönöm a szülinapi köszöntést, kedves vagy:-))
Igen, és képzeld, mára is maradt, annyi dolgunk volt még reggel, hogy duplán főztem, és még ma is mennyeien fincsi volt, és amit még képzelj el, hogy a csirkeaprólékos jöhet,mondták, de legközelebb ha készítek, a csirkés után, újra a te receptedet készítem el,- nagyon, ennyire nagyon ízlett a családnak:-))
Köszönöm szépen:-))
Nagyon szép napsugaras napot kívánok még mára és holnapra is!:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-16 14:57

Kedves jvaleria!
Ma elkészítettem ezt a levest, és azon okból, mert kíváncsivá tett a múltkor, meg ma vana szülinapom:-))
Istenien nézett ki, az illata finom volt, és hogy ezért a finom levesért mennyi dicséretet kaptam a családomtól!!!Köszönöm szépen Neked!! :-))))))
Anyukám, ez nagyon fantasztikus, ez volt a vélemény, úgyhogy máskor is lehet, mert még van sok zsenge zöldborsónk, igaz a fagyó is telik vele:-))
Nagyon szép napot kívánok, és még egyszer köszönöm szépen, ezt a csodás receptet!
Szép napos holnapot kívánok!
Éva-Anyóca

jvaleria
jvaleria / jvaleria Fri, 2011-06-17 11:17

Kedves Éva-Anyóca!

Először Boldog Születésnapot kívánok!
Másodszor pedig nagyon örülök, hogy ízlett neked és családodnak is. :)

Nagyon szép napot és minden jót kívűnok neked!
jvaleria

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-27 21:50

Kedves jvaleria!
Ha szép az idő, ott is biztos, hogy nagyon szép lehet:-)))
Ha tudtok hazajönni, az is nagy dolog ám:-))
Jó éjt és jó hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-27 18:29

Kedves jvaleria!

A nap szép volt, főztem, sütöttem, és csodáltam a napot, amit annyira vártunk a ronda tél után:-))A növényeknek is nagyon bejön, bár locsolni is kell, itt nem esik az eső, néha jó lenne, de nem kell,mert félek, ha egyszer esne, az sokáig tartana:-))Inkább locsolok:-))
Eprünk,kaprunk, és egyéb csodák, snidling, spenót,sóska, és ilyenek voltak, vannak, most már várom a zöldborsót, és készítem, már kis csövek vannak, a virágok mellett a zöldborsónkon:-))
Venni, hát elég zicceres árak vannak, bármi zöldség és gyümölcsről van szó:-((
Szép hétvégét, és amint elkészítem, megírom, hogy hogyan sikerült:-))
Éva-Anyóca

jvaleria
jvaleria / jvaleria Fri, 2011-05-27 21:36

Kedves Éva-Anyóca!

Én itt, Németországban, a Fekete erdő lábánál csak azt mondhatom, hogy bár ne esne. Két napja szürkeség van és hideg.
Mivel itt lakásban élünk, sajnos nincs saját kertem. Majd,ha hazamegyünk... :)
Mindig irigye vagyok azoknak a szerencséseknek, akik kimennek és leszedik a kertben a saját termesztésűt, a két kézzel neveltet.
Neked is szép hétvégét, sok örömet kívánok!
jvaleria

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-27 07:21

Kedves jvaleria!

Én is remélem, már igazán ennék egy valódi, friss zöldborsóból készült nyár eleji levest, és megtaláltam:-)))
Sokat főztem már, hol csirkehússal, hol grízgaqluskával, hol nokedlival, hol csipetkével,hol csak zöldségesen, még májgaluskával is,( eddig a friss, gyenge tavaszi rántanivaló csirke nagyságú csirkével sikerült a legjobbra) ,de ez a változata -a kíváncsiságomat felkeltette, tejjel még nem készítettem:-))
Köszönöm :-))))
Szép napsugaras napot kívánok!
Éva-Anyóca

jvaleria
jvaleria / jvaleria Fri, 2011-05-27 10:25

Kedves Éva-Anyóca!

Én is ismerem a többi verziót, de szerintem ez a legjobb. :-)
Kíváncsian várom a Ti véleményeteket is a végeredményről.
Jó főzőcskét és szép napot!

jvaleria

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-05-26 20:40

Kedves jvaleria!

Nekem nagyon tetszik,köszönöm:-))
Elmentve:-)) Elkészítés után, megírom, hogy sikerült:-))
Szép holnapot kívánok!
Éva-Anyóca

jvaleria
jvaleria / jvaleria Thu, 2011-05-26 20:50

Kedves Éva-Anyóca!

Nagyon örülök, hogy tetszik a családi receptünk. Külön jó érzés, hogy a dícséret tőled érkezett :)
Remélem ízleni fog nektek is!
Szép estét!
jvaleria

440
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 kk
sárgarépa 5 közepes db
zöldborsó 75 dkg
tej 0.5 l
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
tojás 1 db
finomliszt 15 dkg
1 csipet
víz 1 ek