Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves csipetkével

Zöldborsóleves csipetkével
Zöldborsóleves csipetkével
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi finom, tartalmas nyári leves. Nagyon gyorsan elkészül, és nagyon ízletes!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát, fehérrépát felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát négybe vágjuk, és a zöldborsóval egy fazékba tesszük, kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Kicsit megsózzuk, rádobjuk az apróra vágott zöldfűszereket.
  2. Elkészítjük a csipetkét: a tojást a liszttel só nélkül gyorsan keményre gyúrjuk, néhány perc pihentetés után csipetkéket tépünk belőle. Lisztezzük, hogy ne ragadjon össze.
  3. A párolt zöldségeket felöntjük a vízzel, felforraljuk, közben ízesítjük még egy kis sóval, cukorral.
  4. Ha forr a leves, beletesszük a csipetkét, majd egy külön edényben kis olajon világosra pirítunk egy kis lisztet, tűzről levéve rátesszük a fűszerpaprikát, és felöntjük egy kis hideg vízzel, ezzel sűrítjük a levesünket, és néhány perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 595
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nyári zöldségleves, csipetkés borsóleves, zsenge zöldborsóleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

233
zöldborsó 0.5 kg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 2 db
lestyán 2 szál
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
víz 1.5 l
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál