Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféleképpen szoktam a zöldborsólevest készíteni, ez az egyik. A receptet a Fakanál Ahogy eszik úgy puffad blogjában találtam. Köszönet érte. Én egy kicsit változtattam rajta.

Bármennyi lehet a husi és a zöldség mennyisége, ki mennyiből szeretné készíteni. A leves mennyisége természetesen ettől is függ.

Annál a pontnál amikor a húslét a zöldségekre öntjük, van, hogy így csinálom: a húsléből a zöldségekre szedek a léből, jól elkeverem, és beleöntöm a húslébe. A továbbiak ugyanúgy történnek.

A galuskákat én egy Tupperes nokedliszaggatóval szaggatom a levesbe, mert elég gyors vele.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Bármikor, ebédre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aprólékot tisztítás, megmosás után hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habot, és kis lángon főzzük tovább.
  2. Közben az olajba beletesszük a borsót, a karikára vágott répákat és a többi zöldséget, amit kisebb darabokra vágtunk. Jól felforrosítjuk, és rádobjuk a leveskockát, illetve a sót, őrölt fehérborsot és cukrot.
  3. Öntünk alá legalább 1 dl vizet, és kis lángon majdnem puhára pároljuk a zöldségeket.
  4. Amikor a zöldségek megpárolódtak, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, és jól elkeverjük.
  5. A hús alaplével apránként felengedjük. Aki akarja, leszűrheti előtte. Beledobjuk a paradicsomot és a paprikát.
  6. Kicsit hagyjuk összefőni, látjuk elég levesünk van-e, szükséges-e még víz hozzáadása, és megkóstoljuk elég ízletes-e. Ha valami szükséges még bele, ízesítjük.
  7. Lassan főzzük tovább. Közben elkészítjük a tojásból a galuskát. (A tojást villával gyengén felverjük, és beleszórjuk a lisztet, kicsit kevergetjük, ne legyen híg.)
  8. A gyengén  fővő levesbe apró(!) galuskákat szaggatunk.
  9. Amikor az összes galuska a levesben van, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 59 154
elküldve: 13
receptkönyvben: 184
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsóleves, aprólékleves, zöldségleves aprólékkal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catgirl
catgirl Fri, 2018-02-02 20:14

Kedves Boszi! Én Chilében élek és így egy csomó alapanyag rögtön hiányzott(pl fehérrépa, karalábé, magyar paprika stb), így rögtönöztem:) Mindent úgy készítettem ahogy a receptben írtad, de a hiányzó zöldségeket az itt kaphatóakkal pótoltam:) Tettem bele szárzellert, cukkinit, sütőtököt(itt mindenbe tesznek, mert szép színt ad az ételnek és mert egészséges), pici zsenge zöldbabot és paprika helyett pritamint:) Minden mást recept szerint csináltam és isteni lett:) Ja és nyomtam bele 3 gerezd fokhagymát, mert imádom az izét:) Mindezt csak azért írtam le, hogy ha olvassa valaki más idegenbe szakadt hazánk fia, akinek egy csomó alapanyag hiányzik(mint nekem), ne jöjjön zavarba:) Improvizáljon:))) Nagyon szépen köszönöm a receptet kedves Boszi! Még így a kényszer-változtatásokkal is Isteni lett!!!:)

Sancho
Sancho Mon, 2012-10-29 14:02

Finom, elkészítem de a szárazlábat kihagyom. Kell a macskámnak.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-10-06 22:07

Nagyon finom lett a mai ebédünk, a leves, már megadta a kezdő hangulatot, máskor is készítem majd, köszönöm.:-O
Szép vasárnapot!
Éva-Anyóca

wkata
wkata / wkata Fri, 2012-10-05 08:18

Kedves Boszi!Annyira ínycsiklandozó a képen ez a leves,hogy tegnap elkészítettem,így csirkelábastól!Imádom a csirke csontos részeit,de azok közül is a lábat legjobban.Nagyon finom lett.Köszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2012-10-05 11:15

Szia! Örülök, hogy tetszett. Annak külön örülök, hogy "értékelted" a csirkelábas képet. Direkt "beállítottam" a csirkelábat, hogy jól mutasson a képen. :)
Üdv. Boszi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-03 21:17

Kedves Boszi!
Köszönöm, hasonló az enyémhez, de mégis más! , - így is el fogom készíteni, jaj de szeretjük az ilyen leveseket! :-O
Szép estét kívánok, és holnapra szép napot!
Éva-Anyóca

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2012-10-04 17:54

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!
Boszi

237
zöldborsó 0.5 kg
sárgarépa 8 db
fehérrépa 1 db
karalábé 1 kis db
karfiol 1 kis fej
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 csapott ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 3 csapott ek
tojás 1 db
paradicsom 1 kis db
paprika 1 db
cukor 1 csipet
fehér bors 1 késhegynyi