Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves csirkehússal Katrin konyhájából

Zöldborsóleves csirkehússal Katrin konyhájából
Zöldborsóleves csirkehússal Katrin konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a rántott húsokat csirkecombból szeretem, de úgy, hogy kicsontozom, kicsi húst azért hagyok rajta, a csontot lefagyasztom, s amikor zöldborsólevest vagy húslevest főzök, abba belefőzöm. Finom ízt ad a levesnek. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s picit megpirítjuk az étolajon.
  2. Rászórjuk a zöldborsót, a megtisztított és apróra felkarikázott zöldséget és répát, s párat keverünk rajta, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, belerakjuk a csirkehúsokat, s kb. 30 percig főzzük, néha megkevergetjük.
  3. Ha apróbb csirkehúsokat raktunk a levesbe, akkor ennyi idő elég is, hogy megpuhuljon. De ha mégsem puhult meg, még kb. 10 percet főzzük.
  4. Ezután beletesszük a tésztát, s még kb. 8 percig főzzük a levest, néha megkevergetjük, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, s el is készült a zöldborsólevesünk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 1 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba 18-24 hónap
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

332
zöldborsó 20 dkg
csirkeaprólék 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
1 teáskanál
eperlevél tészta 4 dkg
petrezselyem 1 szál
víz 15 dl