Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves egészségesen vegadiától

Zöldborsóleves egészségesen vegadiától
Zöldborsóleves egészségesen vegadiától
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldborsó önmagában is egy nagyon finom zöldség, így a belőle készült levest megpróbáltam a lehető legegészségesebben elkészíteni, ügyelve arra, hogy ez véletlenül se menjen az íz rovására. Nem szoktam rántással készíteni, néha dinsztelt hagymára raktam a zöldségeket, ám most ezeket kihagyva dobtam össze. Olyan finom lett, hogy nem hiányzott egyik sem belőle, így bárkinek bátran merem ajánlani, hogy ezek nélkül próbálja ki!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldaraboljuk a zöldségeket és a zöldborsóval együtt feltesszük főni (kuktában 10 percre).
  2. Sózzuk, vega natúrával, olívaolajjal ízesítjük.
  3. Amikor a zöldségek puhára főttek, beleszaggatjuk a tojás és a liszt keverékéből készült galuskát.
  4. 1-2 percig még rotyogni hagyjuk, beledobjuk az aprított petrezselymet, és már kész is!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 19 364
elküldve: 4
receptkönyvben: 190
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldborsóleves rántás és hagyma nélkül, borsóleves, petrezselymes borsóleves galuskával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

galiné jutka
galiné jutka Sun, 2016-01-17 11:32

Ez nagyon finom leves, még a nagyimtol tanulta igy fözni, pedig én is igen benne vagyok már a nagy mama korba. Nyáron mikor van friss minden, akkor csak az igazi.

b-n
b-n Mon, 2013-03-25 13:40

Finom lett, éppen jó egy ilyen hidegebb tél-tavaszi napon.

witch
witch / witch Fri, 2012-06-08 14:16

Huuuu, de guszta! Nem tudok leves nelkul elni! :)
Nem szoktam zoldsegelni, de ez olyan etvagygerjeszto!
Koszi, hogy feltotltotted! :)

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-06-10 12:16

Köszönöm kedves Witch! Igen-igen, leves nélkül nem élet az élet! :)))))
Jó levesekben gazdag szép napokat!
Dia

175
zöldborsó 25 dkg
karalábé 0.5 db
zeller 0.5 db
sárgarépa 1 nagy db
petrezselyem 0.5 csokor
himalája só 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
olívaolaj 1 teáskanál
tojás 1 db
diabetikus liszt 5 evőkanál
himalája só 0 ízlés szerint