Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves kukoricával

Zöldborsóleves kukoricával
Zöldborsóleves kukoricával
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel csirkehús is van benne, akár ragulevesnek is nevezhetnénk ezt a tartalmas, mégis könnyű levest.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
  2. A répákat kockára vágjuk, és az olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a húst.
  3. Megsózzuk, és a hús fehéredéséig, fedő alatt pároljuk.
  4. Ezután megszórjuk liszttel, pár percig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
  5. Felöntjük 2,5 l vízzel, elkeverjük, és beleöntjük a kukoricát. A konzerv kukoricának előtte leöntjük a levét. Ha szükséges, még sózzuk.
  6. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a levestésztát, puhára főzzük, és tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsóleves csirkemellel, kukoricás zöldborsóleves csirkével, csirkeraguleves zöldborsóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

255
csirkemell filé 50 dkg
zöldborsó 50 dkg
csemegekukorica 50 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
sertészsír 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
eperlevél tészta 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
víz 2.5 l