Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves Marcsitól

Zöldborsóleves Marcsitól
Zöldborsóleves Marcsitól
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a leveseket. Ezt is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A grízgaluskához

ajánlat

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkeaprólékot, 2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, összekeverjük. Fedő alatt többször kevergetve 1 órán át pároljuk. 
  2. A megtisztított, apróra vágott zöldségeket (kivéve a zöldborsót) hozzáadjuk aprólékhoz, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük. 
  3. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, jöhet a borsó. Jó 10-15 percnyi főzés után beleszaggatjuk a grízgaluskát, készre főzzük.
  • elkészítettem: 73 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 778
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeaprólékos zöldborsóleves, zöldborsóleves grízgaluskával, csirkehúsos zöldborsóleves daragaluskával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-27 21:10

Kedves Marcsiséf!

Köszönöm, nagyon ott van, nagyon színes, nagyon ízes, nagyon tavasz!! :-))
Szép pünkösdölést a további napra!

Éva-Anyóca

489
zöldborsó 50 dkg
csirkeaprólék 60 dkg
fehérrépa 2 db
sárgarépa 1 db
zeller 10 dkg
karalábé 10 dkg
burgonya 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprika 1 db
paradicsom 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 1 db
búzadara 3 evőkanál