Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves vajgaluskával

Zöldborsóleves vajgaluskával
Zöldborsóleves vajgaluskával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különös nincs a storyban, leszámítva azt, hogy nyáron friss alapanyagból sokkal ízletesebb ez az egyszerű leves, mint a mirelit borsóból, azon kívül pedig pont olyan hamar elkészül, mint ahogy ez a recept leírásra kerül. :)

hozzávalók / 6 adag

Vajgaluska

Zöldborsóleves

ajánlat

Tipikus 30 perces leves. Csontlé helyett elkészíthető leveskockából is, ne zavarjon bennünket. Olcsó, pompás leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

Vajgaluska készítése

  1. A tojást villával felverjük egy tálban, sózzuk (lehet kézi habverővel is), elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, és homogén állagúvá keverjük. Egy kis darab tésztából készítsünk próbafőzést, így ellenőrizhetjük az ízét, állagát. Ha túl lágy lenne, lisztet, ha túl kemény, akkor kevés vizet adunk hozzá, ameddig megfelelő nem lesz.
  2. Vágódeszkáról késsel kis darabkákat szaggatunk forrásban lévő, sós vízbe. Amikor a víz felszínére jöttek a galuskák, elkészültek.
  3. A galuskákat szaggathatjuk közvetlenül a levesbe is abban az esetben, ha nem számítunk maradékra. Tésztával együtt a levest nem tudjuk eltárolni néhány óránál tovább.

Zöldborsóleves készítése

  1. A hagymát vágjuk finomra, és kevés zsíron pároljuk üvegesre egy lábasban. Adjuk hozzá a borsót, és pár percig pároljuk együtt a hagymával.
  2. Szórjuk meg liszttel, gyorsan pirítsuk át ügyelve, hogy a liszt ne égjen le.
  3. Öntsük fel a csontlével, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  4. A főzés befejezése előtt adjuk hozzá a galuskákat, és szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
  5. Tálaljuk azonnal.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 31 628
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olcsó leves extra gyors borslóleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

210
tojás 1 db
finomliszt 5 dkg
vaj 2.5 dkg
0 ízlés szerint
zöldborsó 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 2 evőkanál
csontlé 2 l
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
mangalica zsír 1 ek