Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-baconos csirkemell nokedlivel

Zöldborsós-baconos csirkemell nokedlivel
Zöldborsós-baconos csirkemell nokedlivel
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a fagyasztóban lévő kutatásom során még: zöldborsót és csirkemellet, a szószos változat nem volt kérdés, bacont a hűtőben leltem, lapka sajtot is, tejszínt, nokedli meg régen volt, mivel a nap már hiányzik az életünkből, sárga színét a kurkumával hoztam be a tányérra, de nem tettem bele sokat, ne legyen túl domináns az íze, most a színére volt szükség.:-)

A nokedli tésztájába kicsivel több vizet szoktam tenni, és jó alaposan elkeverem, ezáltal könnyebben tudom szaggatni és finom, lágy nokedlit kapok, nem is kell sokáig főzni.Van, aki kevesebb vizet használ, és nem keveri el teljesen sima egynemű tésztává, hagy benne egy kis tojásos-lisztes részt,és úgy szaggatja ki, azoknál kicsit az állaga a tésztának másabb lesz, mert jobban látszik kifőzés után is, miből van: liszt, tojás is...Kicsivel több ideig is kell főzni.

Ez már tényleg ízlés kérdése, és hogy ki hogy tanulta, ki hogy tapasztalta, a szaggatáskor, hogy neki melyik mód a jobb.

Finom volt a savanyúval, sajttal. Adhatunk hozzá reszelt trappista sajtot is.

hozzávalók / 5 adag

A csirkemellhez

A hús szaftjához

A nokedlihez

  • 60 dkg finomliszt
  • 1.5 tk (tengeri)
  • 2 kk kurkuma
  • 3 db tojás
  • 3 dl hideg víz (a nokedli tésztához, szükség szerint)
  • 6 l forró víz (a nokedli főzéshez)
  • ízlés szerint (a főzéshez)

A tálaláshoz

ajánlat

 A fokhagymát, én ebben az esetben, szép lehelet vékony szeletekre vágtam, mivel jó nagy gerezdjeim voltak itthon. Ezért ha nagyok, lehet reszelni is, amúgy apróra vágni vagy áttörni fokhagymanyomóval,ki hogy szereti, kinek mennyi ideje, türelme van hozzá.

Finom bor.

Sajttal és jó melegen tálaljuk. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét mossuk, lecsepegtetjük, közepesen nagy kockákra vágjuk. A hagymákat pucoljuk, lereszeljük. A bacont felkockázzuk. A fokhagymát picire vágjuk, v. nagyon vékonyan felszeleteljük, v. áttörjük.
  2. A kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt átpároljuk, majd beletesszük a felkockázott bacont, néha  keverjük meg, de fedő alatt készre pároljuk, beletesszük a csirkemell kockák, fehéredésig keverés mellett átpirítjuk, beletesszük a fűszereket, beletesszük a házi mirelit zöldborsót, felöntjük kevés vízzel (néha keverjük és kóstoljuk meg), fedő alatt 150-160 fokon főzzük, kis lángon kb. 50 percig.
  3. Elkeverjük a tejföllel a tejszínt és a borsot és sót, majd ha a hús puha, az ízek megfelelőek, felöntjük vele a csirkemellet, elkeverjük, hagyjuk összeforrni, keverés mellett, és ha kész, kóstoljuk, majd kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
  4. Egy tálban a nokedli hozzávalóit összekeverjük, vizet teszünk bele (ha többet, így lazább tésztát kapunk), és gyorsabb a sós, olajos, forrásban lévő vízbe a kiszaggatása, amint a nokedli feljön a víz tetejére, kb.1 perc várás, majd szedhetjük is ki, lecsepegtetve egy jénaiba tesszük, amikor kész az összes nokedli, tálalhatunk.
  5. A csirkemellet a nokedlival, savanyúval és szeletelt sajttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 931
elküldve: 4
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós-tejfölös-baconos csirkemell, fűszeres baconos csirke, tejfölös csirke zöldborsóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-03-18 14:08

Kedves szasztisz!

Nagyon szépen köszönöm.:-)
Szívesen.:-)
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca (Éva)

1273
kacsazsír 1.5 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
1 kk
bacon 20 dkg
csirkemell filé 80 dkg
zöldborsó 40 dkg
négyszínű bors 1 kk
petrezselyem 3 tk
víz 3 dl
tejföl 330 g
habtejszín 2 dl
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
finomliszt 60 dkg
1.5 tk
kurkuma 2 kk
tojás 3 db
víz 3 dl
víz 6 l
0 ízlés szerint
vegyes savanyúság 25 dkg
lapkasajt 10 dkg