Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós csirkecsíkok

Zöldborsós csirkecsíkok
Zöldborsós csirkecsíkok
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a tányérokon a színeket. Ahogy a friss üde zöld és a fehér találkozik ebben az ételben... Igazi könnyed ebéd vagy vacsora!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barna rizst megpirítjuk egy kevés olívaolajon, sózzuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és 10-12 perc alatt puhára pároljuk.
  2. Ezalatt elkészítjük a tejszínes csirkét.
  3. A mirelit zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe tesszük, majd forrástól számítva, 1-2 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd hideg vízbe tesszük (hogy üde zöld és roppanós maradjon).
  4. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk a felcsíkozott csirkemellel együtt egészen a hús fehéredéséig. 
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, és felöntjük a tejszínnel. 
  6. Még egy pár percig hagyjuk rotyogni, majd hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. 
  7. Összeforgatjuk, és már tálalható is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 071
elküldve: 2
receptkönyvben: 191
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-borsós csirke barna rizzsel, csirkecsíkok tejszínes-zöldborsós szószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

345
barnarizs 1 bögre
víz 5 dl
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
zöldborsó 8 dkg
csirkemell filé 10 dkg
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 kk
főzőtejszín 2 dl