Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós csirkemájpörkölt

Zöldborsós csirkemájpörkölt
Zöldborsós csirkemájpörkölt
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítettünk ilyesmit gyerekkoromban, vörösbort és fokhagymát nem volt szokás beletenni, illetve kicsit másként készült az eredeti, "otthoni" verzió. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tészta, galuska vagy rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk az olajon, a paprikát rászórjuk, beletesszük a májat, paradicsomot, paprikát. (Utóbbiakat a végén érdemes kiszedni.)
  2. Hozzáadjuk a borsót, kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a bort, fokhagymát apróra vágva, majd fedő alatt puhára pároljuk a májat és a borsót. A végén borsozzuk és sózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 366
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros resztelt máj zöldborsóval, boros-borsós májpörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hedi1
hedi1 Sun, 2017-12-10 17:39

Èn vörösbor nélkül, viszont kis bacon hozzáadásával, és majorannával készítettem, föttkrumpli körettel. Nagyon finom és nem macerás. Köszönöm. :)

338
csirkemáj 50 dkg
zöldborsó 20 dkg
vöröshagyma 4 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
vörösbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
víz 0.5 dl