Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós csirkemájragu

Zöldborsós csirkemájragu
Zöldborsós csirkemájragu
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a csirkemájat minden formában. Baconbe tekerve sütve, hagymás raguként, resztelve. Most valami újra vágytam, íme az eredmény. Nagyon finom lett. A lényeg a friss máj és a zsenge zöldborsó (konzerv kizárva).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egyszerű, gyors és ízletes ebéd vagy vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a csirkemájat és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Rátesszük az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és lefedve 10 percig pároljuk.
  4. A zöldborsót (én fagyasztottat használtam) is rázúdítjuk és készre főzzük.
  5. Tálalhatjuk párolt rizzsel vagy burgonyapürével is.
  6. Köret nélkül "fehérjenapon" a diétázóknak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 44 932
elküldve: 6
receptkönyvben: 446
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós-máj, csirkemáj zöldborsóval

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hedi1
hedi1 Sun, 2017-12-10 15:00

Jaj de jól hangzik! De nem szárad ki a máj! Èn mindíg csak nagyon rövid ideig sütöm, jogy szaftos maradjon.

nickyflower
nickyflower Tue, 2016-01-05 13:43

Nem vagyok túlzottan oda a csirkemájért,simán sütve már nagyon unom,rántva nem szeretem,de nagyon megtetszett ez a recept,már többször elkészítettem!Nagyon finom! :-)

Animani67
Animani67 Thu, 2012-02-16 13:15

Kedves Gabi!Szeretném megköszönni ezt az egyszerű és gyors receptet.Elkészítettem ebédre és hatalmas sikere volt.A lányom háromszor evett belőle.))Többször meg fogom csinálni.)Mégegyszer köszi!Szép napot kívánok!.)

aranka66
aranka66 Sat, 2011-11-12 13:29

Sziasztok mi is nagyon szeretjük ,de én a hagyma alá szalonnát sütök és maorannával is megízesítem.

mirza
mirza Sun, 2011-10-23 09:51

Nekem ez így nem egészen stimmel... Mondd csak Gubigabi... vizet mikor öntsünk alá (???) - és csak a borsónál vagy a májnál is...? (és kb mennyit..? A végén "száraznak" kell lennie?) Arról nem is beszélve, hogy a borsót sem árt ízesíteni (só, cukor) - főzés közben! -- szóval víz nélkül mindezt hogy..? (Nem jobb külön megfőzni a borsót és utána kicsit összepirítani..?)
Köszi, Mlrza

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sun, 2011-10-23 13:23

Kedves Mirza! Vizet nem öntünk hozzá semmikor. A paradicsomtól elég szaftos lesz. A zsenge borsó sem igényel külön fűszerezést, hiszen felveszi a finom hagymás, májas, paradicsomos szaft ízét. Egyáltalán nem kell a borsót külön megfőzni, együtt párolódik és így veszi fel az ízeket. Jó főzöcskézést! Üdv. Gubigabi

millefleur
millefleur Wed, 2011-07-27 15:24

Kedves Gubigabi!

Köszönöm ezt a receptet, ma készítettem el, mert már nagyon vágytam valamilyen csirkemájas ételre. Itt találtam, megfőztem, nagyon-nagyon ízlett!!!! Még a gyerekeimnek is!!!!
Biztos, hogy máskor is el fogom készíteni, üdv: Ági

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Fri, 2011-06-10 20:44

Örülök, hogy ízlik nektek is. Most igazán finom friss zöldborsóval, de mi nagyon szeretjük, szezonon kívül is el szoktam készíteni. Mivel a zöldborsót és a csirkemájat is szeretjük, így hát összeházasítottam őket és sikeres lett a páros.

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Fri, 2011-06-10 12:17

Elkészítettem ma ebédre, és nagyon finomra sikerült! Nagyon szeretjük a csirkemájat, de eddig csak kétféleképpen készítettem el. Nos, ez a recept is bekerül a családi menübe. Köszi!

317
csirkemáj 60 dkg
zöldborsó 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint