Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-csirkés fusilli

Zöldborsós-csirkés fusilli
Zöldborsós-csirkés fusilli
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szívesen készítek el ételeket a Nők Lapjából. Elsősorban azokat, melyeket pár perc alatt össze lehet dobni. Ez is egy közülük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egyszerűsége miatt kezdő szakácsokon sem fog kifogni! Egyébként bárkinek ajánlom, akinek nincs sok ideje főzőcskézni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk.
  2. Serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldborsóval együtt. (Ha fagyasztott zöldborsót használunk, csak azután tesszük bele, mikor már a csirkét lepirítottuk.) Sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a fusillit, és hozzákeverjük a raguhoz. Kevés főzőlevet aláöntve összeforraljuk, és még forrón ráreszeljük a parmezánt.
  4. Ízlés szerint megszórhatjuk frissen vágott zsályával vagy petrezselyemmel is.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 284
elküldve: 4
receptkönyvben: 482
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű parmezános tészta csirkemellel és zöldborsóval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2011-04-06 19:26

Ez olyan gyakori kifőzni való tészta, hogy már mindenki ismeri, csak magyarul orsótészta néven.
Egyszerűbb lenne ezt írni, így a kezdő házi asszonyoknak nem kellene utána nézni, mi is az a fusilli.
Ne haragudj nem bántani akarlak, de aminek van magyar neve használjuk azt.

761
csirkemell filé 40 dkg
fusilli tészta 50 dkg
zöldborsó 40 dkg
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint